Dos estudiants de l’Institut són elegits pel “Joves i Ciència” d’entre 900 aspirants de tot Catalunya

Com ja us vam comentar fa uns dies, el “Joves i Ciència” és un programa de la Fundació Catalunya la Pedrera que ofereix a joves estudiants de 4t d’ESO interessats en la ciència i la tecnologia experiències de participació en projectes d’investigació amb científics experts.

Dels candidats, que es presenten avalats pel seu institut, se’n valora el currículum acadèmic, el nivell d’anglès i l’interès per la investigació, i aquest any se n’han presentat uns 900 de tot Catalunya. El nostre institut va presentar a tres estudiants: en Marc Grabulosa, la Queralt Planas i l’Albert Puigdevall.

Dels 900 candidats, només 150 passen a la segona fase de selecció, que consisteix en una entrevista, i els nostres estudiants van passar tots tres a aquesta segona fase, fet que té un gran mèrit ja que tots els candidats són estudiants amb molt bones notes.

D’aquests 150 estudiants, el programa n’elegeix 50, que són els que en formaran part durant els tres anys següents. Dels nostres tres estudiants, dos han sigut elegits, en Marc i l’Albert, i podran participar dels projectes d’investigació que es desenvoluparan en diversos centres de Catalunya i l’estranger. En Marc ha estat admès al projecte “Finestres al cel, una visió completa de l’astronomia actual” i l’Albert al projecte “Explorant i aplicant la biologia molecular: des de l’enginyeria genètica fins a les nanomàquines”.

Durant el primer any faran una estada participant en un projecte d’investigació científica a MónNatura Pirineus, a la comarca del Pallars Sobirà. Durant el segon any podran fer una estada de recerca en un laboratori d’un centre de recerca de Catalunya, i durant el tercer any podran accedir a un laboratori internacional (o també de Catalunya si ho desitgessin) o en un programa internacional de ciència. El requisit per mantenir-se en el programa és participar amb aprofitament d’aquests projectes científics i cursar el batxillerat científic o tecnològic.

Des d’aquí els volem felicitar a tots tres pel bon nivell demostrat i a en Marc i l’Albert per haver estat finalment elegits. Tots tres faran el batxillerat científic al nostre institut. Moltes felicitats!