Dos alumnes de l’Institut Pla de l’Estany han obtingut el primer premi en el concurs Llegim Ciència de la UVic

Pol Coll, alumne de 3r d’ESO i Ruth Marín, alumna de 4t d’ESO han obtingut el primer premi, en diferents categories, en el Concurs Llegim Ciència de la UVic. 

La Ruth participava en la modalitat A del Concurs, que consistia en escriure un final alternatiu al llibre “Els crims de la taula periòdica” dels escriptors Jordi de Manuel i Xavier Duran, del Grup Promotor Santillana. En Pol ha obtingut el seu guardó en la modalitat B, que proposava escriure un article periodístic. Els alumnes guardonats, han rebut un diploma i una tauleta tàctil gentilesa de la Fundació Espavila. 

Aquest any, degut a la pandèmia, l’acte l’han seguit de forma telemàtica els alumnes de 3r ESO B,C,D i E i els alumnes de 4t d’ESO que havien estat seleccionats amb els seus relats.

Cal destacar també els premis aconseguits per Mar Xargay de 3rE, Helena Morfulleda de 3r B, Esteve Massanes de 3r C , Aniol Sitjà i Miquel Augé de 4t C que han participat en diferents categories i modalitats. 

El Premi Llegim Ciència l’organitza la Facultat de Ciències i Tecnologia de la UVic en el marc del programa Ciència i Societat, i pretén despertar l’interès per la literatura científica entre els adolescents. En total s’hi han presentat 26 relats d’alumnes de 3r de 7 Instituts diferents, i 60 relats de 4t de 15 centres de secundària diferents d’arreu de Catalunya. El concurs ha comptat amb més de 300 alumnes inscrits en cada una de les dues categories. 

A tots, els volem felicitar pels magnífics relats que han escrit. 

Us mostrem les fotografies dels alumnes, amb els diplomes i obsequis que ens ha fet arribar l’organització del Premi Llegim Ciència de la UVic a través del delegat de Centres Educatius del Grup Promotor Santillana, Xavi Enríquez.

Alumnes premiats de 3r d’ESO: Esteve Massanes, Pol Coll, Helena Morfulleda, Mar Xargay: