Activitats i distincions del curs 2014-2015

Us oferim un resum de les activitats fetes a l’Institut durant el curs 2014-2015.: participació a la ràdio, infosolidària, matemàtiques, xerrades a empreses, salut, …

En Sergi Pujadas, distingit a les Proves d’Accés a la Universitat (PAU).

Des de l’Institut Pla de l’Estany volem felicitar el nostre alumne, Sergi Pujadas i Vilà, que a les proves de les PAU ha assolit una nota superior a 9 punts. És un motiu de satisfacció i a la vegada un reconeixement a la trajectòria d’en Sergi que al llarg dels seus estudis al nostre Institut ha deixat ben palès la seva capacitat de treball per tal d’aconseguir uns resultats acadèmics excel.lents. Un èxit com aquest és la conseqüència de l’esforç i l’eficiència de tot l’equip docent, al qual expressem el nostre reconeixement. De ben segur que aquests resultats són l’inici d’un gran futur al món universitari.
Enhorabona!

20 alumnes de batxillerat de l’INS Pla de l’Estany de Banyoles fan estades a les empreses

Més de 50 empreses i entitats gironines han col·laborat en el projecte des de fa més de deu anys quan l’INS Pla de l’Estany va implementar el programa Estada a l’empresa al batxillerat

estada_empreses“Intentar imaginar-nos treballant d’aquí a uns anys en la professió que actualment considerem com la idònia segons els nostres objectius no és tan senzill. Però si podem experimentar com és realment aquesta feina i, en general, com funciona una empresa, serà possible aclarir el primer gran repte que ha de superar qualsevol estudiant de batxillerat: la tria del camí cap a la seva professió.”  Bea Magín, alumna de batxillerat.

Per aquest motiu l’INS Pla de l’Estany porta més de deu anys potenciant el programa Estada a l’empresa, a través del qual empreses o entitats públiques i privades estableixen convenis amb l’institut per donar la possibilitat als alumnes de batxillerat d’enfocar millor el seu projecte de futur, acadèmic i professional.

El primer pas és trobar l’empresa adequada per a cada alumne i que estigui disposada a col·laborar en el projecte. Després l’estudiant començarà un pla d’activitats per tal de conèixer l’organització i el funcionament intern de l’empresa i, sobretot, observar el dia a dia dels treballadors dels diferents departaments.

“Com a alumnes la valoració de l’experiència és molt bona i sortim amb les idees més clares que quan vam començar. Ens pot fer apassionar més per la futura professió o ens pot fer canviar de camí directament. En qualsevol cas l’objectiu s’ha acomplert. Sigui quina sigui la reacció de cadascú, tothom està d’acord que és una gran oportunitat endinsar-nos per primer cop en el món laboral que ens desperta més interès.”

Bea Magín

Alumna de batxillerat

Gràcia Adroher

Professora i coordinadora de l’Estada a l’empresa

El cicle APD a TV3

Els alumnes del cicle APD inicien les Pràctiques a les empreses i surten al Telenotícies!!

Veure el vídeo ( del minut 1:20 al 3:17)

Participació de l’institut al programa concurs “Optimistes” de Catalunya Ràdio

23/8/2015. A finals de curs, la setmana final de les classes, els alumnes de quart, amb la col·laboració de professors, pares i la directora van participar en el programa concurs “Optimistes” de Catalunya Ràdio. Va ser una setmana molt intensa i molt igualada, però finalment no vam pode guanyar a l’institut de Ripoll. Però fou una gran experiència per a tots.

Acte de lliurament d’ordinadors d’Infosolidària

infosolidaria201523/8/2015. Dijous 18 de juny es va oficialitzar en un acte públic la donació dels ordinadors que els alumnes del cicle d’Informàtica de l’Institut han arreglat i ofert a les Càritas del Bisbat de Girona. La campanya InfoSolidària 2015 ha estat un èxit. S’han recollit 247 ordinadors vells. Se n’ha fet un primer lliurament de 30 i abans de finalitzar l’any se’n farà una nova donació. Podeu trobar més informació a: http://www.infosolidaria.cat

montpellier

Intercanvi de francès amb un centre de Montpelier

23/8/2015. Els alumnes de francès de 3rESO han participat en un intercanvi amb alumnes del Collège Jeu de Mail de Montpellier. Els alumnes francesos van ser a Banyoles del 27 al 30 d’abril i ens van acollir a Montpellier del 20 al 23 de maig. Vam fer activitats diverses per afavorir la pràctica de les llengües francesa i castellana.

Ione Jordà i laura Galera guanyadores del concurs literari Ficcions2015

23/8/2015. Ione Jordà i Laura Galera de 3r d’ESO han guanyat el primer premi del concurs literari Ficcions 2015 amb el relat ‘Trenta-una calades’.

Participació Fem Matemàtiques

femmates4/6/2015. Els alumnes de 1r d’ESO Jaume Camprubí, Duna Coll, Clara Furtià i Eva Ramió van participar a la segona fase del concurs Fem Matemàtiques que es va celebrar el passat dissabte 25 d’abril a l’Escola Verd de Girona.
En aquesta fase van haver de resoldre de manera individual tres problemes d’estratègia. De tots els nois i noies de les comarques gironines que s’havien classificat van sortir-ne tres guanyadors que passen a la final catalana. Una d’elles és la Duna Coll, que el proper dissabte 9 de maig participarà a la tercera i última fase del concurs a Vic.
Aquesta jornada va tenir també un component lúdic. Tots els participants van fer una gimcana matemàtica pels carrers de Girona. L’equip de la Clara Furtià va ser-ne el guanyador.

Enhorabona a tots i molta sort Duna!

XerradaUnexXerrada oberta de l’empresa Unex a alumnes del cicle formatiu d’informàtica, a empreses i al públic en general

4/6/2015. En el marc de les xerrades obertes de formació professional que organitza l’Institut Pla de l’Estany, el passat 9 d’abril l’empresa UNEX va explicar a alumnes del cicle d’informàtica i empreses assistents les solucions que aquesta aporta a les xarxes informàtiques i de telecomunicacions, explicant diferents aspectes tècnics, pràctics i normatius.

IV JORNADA DE TREBALLS DE RECERCA

4/6/2015. En aquesta quarta edició participaran els alumnes Júlia Freixes, Laura Jubert i Joel Olivé. La jornada tindrà lloc a  l’INS Josep Brugulat, el dimecres 8 d’abril a partir de les 16.30h.

JtDr

Visita Manel Mesquita

mmesquita

OLÍMPIADA DE GEOGRAFIA 2015

3/6/2015. Les alumnes de 2n de Batxillerat  han participat en la  en l’olimpíada de Geografia organitzada per la Universitat de Girona.

La guanyadora ha estat la Beatriz Magin. Que serà la representant en l’Olímpiada estatal que es farà a València, entre els premis té el viatge i estada pagada , a més d’un trofeu i un atles.  Moltes felicitats.

Sessió reanimació cardiopulmonar i desfibril·lador (DEA)

DEA4/6/2015. El passat dia 19 de març a l’Ins Pla de l’Estany, es va dur a terme una sessió de formació per a l’ús del Desfibril·lador Extern Automatitzat (DEA) per als alumnes del cicles formatius de grau mitjà d’Atenció a les persones en dependència i d’Informàtica, a càrrec del Grup de Recerca Salut i Atenció Sanitària de la Universitat de Girona (Dipsalut).

La sessió va tenir una durada d’una hora i mitja per curs, en la qual es va donar a conèixer que és el programa “Girona, territori cardioprotegit”, i es van impartir amb una metodologia pràctica i amb un paper actiu per part dels alumnes, els coneixements, estratègies i habilitats per a què els alumnes siguin capaços d’afrontar amb serenitat i eficàcia una situació d’urgència en la que s’hagi de practicar una Reanimació cardiopulmonar i utilitzar un DEA.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>