Contrarellotge matemàtica

La Contrarellotge matemàtica és un portal web on s’organitzen concursos matemàtics online per divulgar les matemàtiques entre els estudiants de secundària.

La principal activitat que s’hi desenvolupa són les Contrarellotges. Una Contrarellotge és un concurs en directe, amb 15 qüestions d’estil test que els participants van responent d’una en una. Les proves són especialment engrescadores perquè tots els estudiants responen alhora, tenen el temps limitat per cada pregunta, i els problemes es van corregint a mesura que va avançant la prova; a més, poden guanyar punts addicionals si són especialment ràpids. Les proves es realitzen fora de l’horari lectiu (normalment els dilluns de 19h a 20h).

Aquest mes de setembre han començat una segona activitat: els Problemes del mes. Cada mes plantegen 3 problemes (dels nivells de 2n d’ESO, 4t d’ESO i 2n de Batxillerat), i els usuaris tenen tot el mes per enviar les seves respostes.

Per participar, només us heu de registrar al web https://www.contrarellotge.cat/ i immediatament podeu enviar respostes als Problemes del mes, apuntar-vos per participar a les Contrarellotges i rebreu recordatoris de les proves per correu electrònic. També trobareu: els concursos que ja s’han realitzat —problemes, solucions (tots els problemes van acompanyats de solucions raonades), classificació, etc.—, instruccions completes, i moltes més coses.

Animeu-vos a participar!