Projecte Erasmus K2

L’IECNPC formarà part durant dos anys d’un projecte KA2 (Key Action 2) Erasmus +juntament amb cinc instituts marítims de diferents parts d’Europa.

Des del curs 2013/14, l’institut disposa de la Carta Erasmus per poder fer projectes europeus, ja siguin d’intercanvi i mobilitat d’estudiants (KA1) o d’intercanvi d’estudiants i professors per a compartir bones pràctiques (KA2) (Vegeu carta Erasmus a l’apartat ERASMUS d’aquest web).

El projecte es durà a terme durant dos cursos escolars sota el nom HIGH TIDE, amb socis d’Anglaterra, Itàlia, Turquia i Finlandia i amb l’objectiu principal de compartir pràctiques i tècniques de l’àmbit marítim juntament amb el foment de l’ús de les noves tecnologies en la formació professional de la família marítimopesquera. El projecte es divideix en dos cursos i quatre fases, en els quals hi haurà diferents mobilitats relacionades a temàtiques concretes. Cada país tindrà una temàtica marítimopesquera per desenvolupar i treballar quan acullin als grups d’alumnes i professors que es mobilitzin. Per cada mobilitat es desplaçaran sis alumnes i dos professors (que variaran en cada mobilitat). Podeu consultar els detalls del projecte anant a la pestanya Erasmus, on hi ha tota la informació i documentació relativa al projecte.

Durant aquest primer curs hi haurà tres mobilitats. La primera, que ja es va dur a terme a inicis de setembre, era una mobilitat de coordinació, amb només responsables dels centres per poder organitzar les bases i funcionament, així com el desenvolupament del projecte. Podeu veure la NEWSLETTER de la mobilitat des d’aquest link. La següent mobilitat, ja amb alumnes, serà a Turquia, on es treballaran aspectes teòrico-pràctics relacionats amb bots de rescat i contraincendis. La segona mobilitat, que es durà a terme també dintre aquest curs escolar, serà al juny, a Itàlia, per dur a terme activitats relacionades amb simulació per al control del trànsit i evitar col·lisions en àrees concorregudes.

Les edats dels alumnes que poden accedir a les mobilitats té un límit als 19 anys, ja que el projecte està dirigit al sector 16-19. S’espera que en un futur el projecte es pugui ampliar en temps i en edats. Els i les alumnes interessats en participar entraran en un procés de selecció que tindrà en compte aspectes com el nivell d’anglès, l’actitud de l’alumne i l’expedient. Els i les alumnes seleccionats no només participaran en la mobilitat sinó que també hauran de dur a terme unes activitats i tasques previs i posteriors a la mobilitat que requeriran esforç i compromís.

Durant el curs vinent (2016/17) el nostre institut serà el soci que acollirà a la resta d’instituts i, per tant, rebrem la visita de 30 alumnes i 10 professors dels diferents instituts que formen part del projecte HIGH TIDE. La temàtica que es treballarà des del nostre institut és la pesca, els vaixells de pesca i les seves tecnologies.