Un bon anunci explica una història: el guionatge

4. El guió narratiu

És el moment de començar a escriure el vostre guió. Aquesta és la vostra oportunitat de donar cos i vida a les idees que van sorgir en la vostra planificació inicial de la narració i que heu anat descrivint. Visualitzeu com les vostres idees escrites poden comunicar-se a través d’imatges en moviment i sons durant l’etapa de producció.

Aquí teniu alguns consells per escriure el vostre guió:

  • Descomponseu la història en escenes, i assegureu-vos que cada escena té algun tipus d’acció que faci avançar la història. Això proporcionarà un major marge d'intensitat narrativa i de compromís de l’audiència.
  • Assegureu-vos que el guió explica la història visualment. L’acció en pantalla, els esdeveniments i l’atmosfera són tan importants com el diàleg entre els personatges. Escriviu sobre què escoltarà l’audiència així com sobre què veurà.
  • Desenvolupeu el conflicte a partir d’un incident principal. Si la pel·lícula té una durada inferior a 5 minuts, un únic conflicte pot ser suficient; altrament podria ser massa complex.
  • Mentre escriviu el guió del diàleg, tingueu clar què voleu que diguin els vostres personatges i perquè ho diuen. Considereu alternatives de diàleg com la veu en off, accions o gests per transmetre emocions o idees més profundament.
  • Els clixés no són realistes. Eviteu escriure un diàleg que sigui melodramàtic o excessivament emocional.