Salut i escola

 

Programa Salut i Escola a  l’INS Mont Perdut

Us informem que funciona en el nostre Centre el Programa Salut i Escola promogut pel Departament de Salut i Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a tots els centres públics i concertats de Catalunya.

Aquest Programa té com a principal objectiu posar a disposició dels alumnes de 3r i 4t d’ESO un recurs sanitari de proximitat en el qual una infermera pugui assessorar-los en els temes de salut que preocupen als/les adolescents,  com ara els hàbits alimentaris, sexualitat i afectivitat i les drogodependències, entre altres. Les consultes tindran un caràcter totalment confidencial sempre i quan no sigui un risc vital per a la salut de l’alumne o un problema de Salut Pública.

Per tant, un dia a la setmana, una professional sanitària atendrà en una consulta oberta dins del centre educatiu els dubtes que vulguin adreçar-li els alumnes de 3r i 4t d’ESO relacionats amb aspectes de la seva salut. Aquesta professional infermera de l’Equip d’Atenció Primària, exercirà una funció purament preventiva i en cap cas administrarà cap medicament. El centre fa possible el funcionament d’aquest servei tot facilitant un espai per tal que el Programa pugui ser dut a terme, però quedant-se al marge de la qüestió sanitària.

La consulta oberta tindrà lloc cada dilluns d’11:15 a  12:45 hores

Per més informació sobre aquest servei us podeu posar en contacte amb la Direcció del nostre centre.

 

 

Les malaties infeccioses (+document)

Les malalties infeccioses que es poden transmetre d’una persona a una altra per qualsevol mecanisme (malalties transmissibles) són freqüents en nens escolaritzats.

En general, quan els nens estiguin afectats per infeccions respiratòries lleus, no cal excloure’ls de l’escola.

Sí que cal tenir molt present que hi ha d’altres malalties que sí que requereixen un període de no assistència a l’escola en benefici del propi alumne i de la resta de companys que podrien resultar contagiats.

Un cas que es produeix amb força freqüència és la pediculosi (polls) que consta en l’apartat de malalties de la pell. El període de no assistència és de fins a 24 hores després que el nen hagi iniciat el tractament. Si no es respecta aquest criteri, la probabilitat de contagi augmenta enormement.

Us adjuntem el document que ha realitzat el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya “Criteris de no assistència de l’alumnat a l’escola o a la llar d’infants durant un període de temps determinat a causa de malalties transmissibles. Exclusió escolar”.

 

 

+ Info sobre Dieta equilibrada

+ Info sobre Alimentació equilibrada

+ Info sobre Alimentació en família

+ Info sobre Fes-ho fàcil

+ Info sobre Alimentació nens

  

Darrera modificació: diumenge, 26 agost 2018, 23:43