Preinscripció ESO Curs 2021-2022

Oferta inicial de places

Període: del 17 al 24 de març de 2021

Sol·licitud: https://preinscripcio.gencat.cat/ca/estudis/eso/inici/

A partir d’aquest curs totes les sol·licituds són en format telemàtic, per tant, no hi ha la possibilitat de full de preinscripció en paper.

 • No cal lliurar cap documentació presencialment al centre educatiu que indiqueu a primera opció.
 • Hi ha dos tipus de sol·licitud:
  • Electrònica: cal identificació digital
  • Suport informàtic: sense identificació digital.

Què em cal per omplir la sol·licitud?

Hi ha dues opcions:

 1. SOL·LICITUD ELECTRÒNICA: Mitjançant certificat digital, com DNI electrònic, idCat, etc. Si no es disposa de cap certificat, us en podeu generar un de forma fàcil, l’idCat Mòbil, us expliquem com:

Cal omplir els requisits següents:

 • Ser major de 16 anys
 • Disposar de DNI/NIE/Passaport/Document identificador d’un país de la UE o targeta de residència comunitària.
 • Disposar d’adreça de correu electrònic i un telèfon mòbil a efectes d’identificació i contacte.
 • Targeta sanitària per la teva identificació

Accediu a l’adreça https://idcatmobil.seu.cat i trobareu les instruccions pas a pas de com fer-ho.

Per utilitzar l’idCat Mòbil només cal introduir el número de document d’identitat i el número de telèfon mòbil en el web on calgui identificar-se electrònicament per fer un tràmit. Tot seguit es rep un missatge al telèfon, que conté una clau d’accés per introduir-la en al web. En aquest cas, al tràmit de sol·licitud de preinscripció.

Una vegada identificats, caldrà entrar el número d’identificació de l’alumne/a a RALC que us proporcionarà l’escola on està matriculat per poder recuperar les seves dades personals i acadèmiques, omplir les preferències i enviar la sol·licitud. En la majoria de casos no caldrà fer res més ni adjuntar cap tipus de documentació, donat que s’haurà fet l’intercanvi de validació de les vostres dades amb totes les administracions implicades.

 1. SOL·LICITUD INFORMÀTICA: Caldrà identificar l’alumne/a amb el seu número d’identificació d’alumne i omplir el formulari, a l’enviar-ho es farà l’intercanvi de dades amb les administracions implicades i adjuntar escanejada o fotografiada la documentació d’identificació i filiació (DNI, llibre de família, etc), juntament amb la que al·legueu a efectes de barems i que no s’hagi pogut validar.

INFORMACIONS I/O RECOMANACIONS

 • Tenir fotografiada o escanejada la documentació en el mateix dispositiu des d’on es fa la sol·licitud.
 • El codi de centre de l’Institut de Mollet del Vallès és 8021594.
 • Demaneu al vostre centre actual el número d’identificació de l’alumne a RALC per poder lligar la sol·licitud al seu expedient acadèmic i personal.
 • Cenyiu-vos al calendari establert, lliurar la sol·licitud o la documentació fora de termini us fa perdre tots els drets d’adscripció amb el risc que això comporta de quedar-se sense plaça al centre.

FAQ’S

1.-Puc presentar dues sol·licituds a dos centres diferents per uns mateixos estudis?

No, en cap cas.  S’ha de presentar una sola sol·licitud i indicar-hi per ordre de preferència els diferents centres als que us interessa inscriure la vostra filla o fill.

2.-Si tinc dubtes omplint la sol·licitud on em puc adreçar?

Podeu posar-vos en contacte telefònic amb el centre que escolliu inscriure el vostre fill o filla en primera opció, en horari de 11 a 13 hores, i us ajudaran a complimentar el procés.

3.-Com puc saber els criteris pels barems i la seva puntuació?

Els criteris de prioritat general són els següents:
 1. Quan l’infant que opta a la plaça té germans o germanes que ja estudien al mateix centre educatiu o bé el pare, la mare o el tutor o la tutora legal hi treballi. Se sumen 40 punts.
  Aquest és el criteri que suma més puntuació en el barem de cada infant. Si l’infant està en situació d’acolliment familiar i els fills o les filles de la família acollidora estan escolaritzats en el centre, o el pare o la mare hi treballa, també rebrà aquesta puntuació.
 2. Proximitat geogràfica del domicili habitual o del lloc de treball del pare o la mare a l’escola.
  Cada centre té una zona educativa que estableix el criteri de proximitat, i això permet sumar puntuacions diferents segons les circumstàncies:

  • Quan el domicili habitual de la família es troba dins la zona educativa del centre escolar que es demana en primer lloc se sumen 30 punts.
  • Quan la ubicació del lloc de feina del pare, la mare, el tutor o la tutora està dins la zona educativa del centre triat en primer lloc se sumen 20 punts.
  • Quan el domicili familiar es troba dins del mateix municipi, però no dins de la zona educativa del centre que s’ha triat en primer lloc, se sumen 10 punts.
   Podeu consultar quina és la zona educativa de cada centre al seu web abans de fer la sol·licitud de preinscripció. Cal tenir en compte que, dins del criteri de proximitat geogràfica, les puntuacions no se sumen entre si. Això vol dir que si el lloc de feina del pare, la mare o el tutor o la tutora està dins la zona educativa i el domicili habitual dins el mateix municipi però no en la zona educativa del centre, les dues puntuacions no es podran sumar.
 3. Si la família percep la renda garantida de ciutadania, se sumen 10 punts.
  És a dir, si un membre de la unitat familiar rep l’ajut de la renda garantida de ciutadania.
 4. Si algun membre de la família té una discapacitat se sumen 10 punts.
  Quan l’infant mateix, el pare o la mare, o bé algun germà o germana té una discapacitat igual o superior al 33 %.

Pel que fa al criteri de prioritat complementari, és el següent:

 1. Família monoparental o nombrosa. Se sumen 15 punts addicionals.
  Quan l’infant forma part d’una família monoparental o bé d’un família nombrosa sumarà 15 punts addicionals que li serviran per desempatar.

Recordeu que la documentació acreditativa dels criteris de prioritat generals i complementaris s’ha d’adjuntar amb la sol·licitud de preinscripció dins el període establert.

Per a més informació a la web:

https://preinscripció.gencat.cat/ca/inici

4.-Cal abonar alguna quota?

Quan es formalitza la matrícula, els alumnes de l’Institut de Mollet del Vallès abonen una quota de materials de 60€ per cada etapa de la ESO.

També hi ha el pagament de les sortides escolars que varia cada any. Pel curs 20-21 es va pagar 130€ per primer de l’ESO i les sortides previstes són: monitoratge a la piscina de Ca n’Arimon, crèdit de síntesi al Museu Egipci, CosmoCaixa, SingAlong,  Gallecs, Museu de les matemàtiques, etc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>