XERRADA INFORMATIVA SOBRE LA GARROFA TREBALL DE SÍNTESI 3r d’ESO

Arran del treball de Síntesi de 3r d’ESO, ens ha vingut l’Adrià Gomis, en qualitat d’artesà alimentari, a donar unes xerrades informatives sobre el conreu, l’extracció i elaboració de la garrofa a la nostra comarca i voltants. Ens ha parlat sobre les propietats nutritives que té per a la salut el consum de la garrofa en tota la gamma de múltiples productes amb què s’ofereix avui en dia al mercat,  i que hem pogut assaborir tots plegats al final de la xerrada (crema de garrofa).

Els alumnes entre altres coses, han preparat un qüestionari per formular-li una sèrie de preguntes vinculades amb tots els ingredients que s’empren en l’elaboració artesanal de la crema de garrofa, com ara l’oli d’oliva verge i no el de palma molt més tòxic, període de l’any en que s’obté, tipus de fruit que s’extreu del garrofer (garrofí), països i regions on es produeix localment i s’exporta a l’estranger, nutrients naturals que conté, aliments derivats que se’n pot fer (pastissos, galetes, magdalenes…) etc….

També han pogut gravar l’exposició  de la conferència com a material per confegir part del treball que cal fer en el dossier lliurat (noticiari, telenotícies), així com l’entrevista personal i fotagrafies documentals per deixar constància de la seva aportació testimonial en les xerrades.

Ha estat una experiència ben positiva en la qual hem pogut descobrir i aprendre tots plegats una mica més sobre el món encara ben desconegut  del conreu de la garrofa i derivats, que realment és molt sana i saludable, alhora que incentiva el comerç local autòcton, afavorint tant el seu consum com la producció artesanal pròpia a nivell alimentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>