PROJECTE Un reportatge sobre els infants de Nicaragua

Els i les alumnes de 1r d’ESO treballen, en la segona franja horària, en projectes globalitzats i per grups cooperatius.

Un dels projectes impartits porta per títol Un reportatge sobre els infants de Nicaragua. L’alumnat rep l’encàrrec de preparar com a producte final un reportatge escrit sobre la vida dels nens i nenes d’aquest país i exigeix també que després l’exposi davant els companys. Durant el procés els alumnes  han de preparar el viatge amb tot el que necessiten, han de recollir informació sobre el clima, la moneda, el menjar, els costums i les tradicions…

A part de les activitats pautades al moodle i d’utilitzar el Chromebook, els alumnes disposen del Dossier de Treball i del Quadern de Grup,  eines i recursos que permeten l’organització i seguiment del treball cooperatiu, l’avaluació contínua, l’autoavaluació i la coavaluació.

El resultat ha estat una bona experiència, una manera diferent d’aprendre, on els i les alumnes no parlen de matèries, fan una cosa entre tots,  aprenen a fer tots junts per saber-ho fer sols, treballen uns coneixements i aprenen altres coses, aprenen a organitzar-se, a pensar, a idear, a crear, a buscar solucions, a ser flexibles i es comuniquen per resoldre els conflictes en general i els conflictes dins del grup. 

Us mostrem a l’àlbum les fotografies de les presentacions orals.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>