SORTIDA A LA BARCELONA ROMANA

Fotografies

El 13 de març de 2018 hem fet  amb l’ alumnat de Llatí II i de Cultura Clàssica de 3r ESO un recorregut per les muralles de Bàrcino, que és el nom en llatí de Barcelona. L’ activitat, anomenada “Les muralles romanes, història i recuperació monumental”,  ha estat una visita guiada del MUHBA ( Museu d’ Història de Barcelona).

Hem començat al propi museu, mirant plànols de Bàrcino i un audiovisual de la ciutat romana, fet pel Servei d’ Arqueologia de l’ Ajuntament de Barcelona. Després ha començat pròpiament el recorregut, amb una breu visita al temple romà del carrer Paradís, situat a l’ entrada del Centre Excursionista de Catalunya. Hem resseguit, a més, tota la muralla visible, i així hem arribar al Pati Llimona i les Termes del mar. Finalment, després de visitar la Plaça de Ramon Berenguer III, al costat de la Via Laietana, vam acabar el nostre recorregut a la plaça de la catedral.

Ha estat una activitat molt interessant, veure in situ el que queda, i el que és visible a l’ actualitat, de la muralla que envoltava la petita ciutat de Bàrcino.  Aquesta era una ciutat de només 10 hectàrees, però ben situada entre els rius Besós i el LLobregat, al costat de la Via Augusta, i amb un futur molt prometedor, com tots sabem!