I Jornada pedagògica Aurora i Prudenci Bertrana

El dia 1 de desembre vam assistir a la I Jornada pedagògica Aurora i Prudenci Bertrana a Girona, a l’auditori Josep Irla, per commemorar l’any Bertrana amb la Institució de les Lletres Catalanes i organitzat pel Servei d’Immersió i Acolliment Lingüístics de la Generalitat.
 
Durant la jornada, vam poder gaudir d’una conferència molt interessant de la Sra. Mariàngela Vilallonga, vicepresidenta de l’IEC i professora de la Universitat de Girona, sobre la vida i els motius pels quals escrivien aquests dos autors. Tot seguit, vam compartir experiències didàctiques amb altres instituts i amb l’Escola Municipal d’Humanitats de Girona sobre diferents activitats que havíem fet d’Aurora i Prudenci Bertrana. En el nostre cas, vam presentar el joc de pistes que vam fer per celebrar la Castanyada, basat en la novel·la Josafat de Prudenci Bertrana, on l’alumnat havia de deduir qui havia estat l’assassí d’una de les protagonistes de llibre, tot usant les noves tecnologies, gràcies als mòbils. En acabat, es va fer una visita guiada al Museu d’Història de Girona pel comissari de l’any Bertrana, Sr. Oriol Ponsatí-Murlà.
Ens va agradar molt participar-hi i compartir experiències i coneixements que ens enriqueixen en la nostra tasca docent. En aquest cas, vam ampliar el món Bertrana i vam estar contents d’haver aportat el nostre granet de sorra en la commemoració d’aquests dos grans autors de la literatura catalana.
Per a més informació sobre l’any Bertrana, podeu consultar el següent web: