SORTIDA A LA DEPURADORA 4t ESO

El passat dia 12 d’abril els alumnes quartans (amb la Montse Perpinyà i el Ferran Trepat) vam anar xino xano a visitar la depuradora de Lleida.depuradora16

Allà ens van explicar amb detall com es neteja l’aigua que arriba de les clavegueres de la nostra ciutat (aigua urbana i industrial) plena de les nostres ingents deixalles, detergents, greixos, matèria orgànica i un interminable etcètera. Quan acaba el procés l’aigua s’aboca al Segre quasi tan neta com quan uns dies abans havia arribat a casa nostra provinent del Noguera Ribagorçana amb els aromes i la frescor insuperables del Pirineu.

És realment increïble veure com maltractem l’aigua de manera inconscient. Quan t’ho expliquen i veus tota la energia i els diners que costa depurar-la és quan veus la importància de l’acció de cada un de nosaltres. És a les nostres mans!!!

Els nois i noies s’ho van passar bastant bé. Una mica queixosos per les males olors, per les explicacions massa llargues (ejem) i per no poder estrenar l’entrepà al cap de cinc minuts d’haver arribat…res de nou.

Lleida juny 2016

Ferran Trepat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>