Taller de bioinformàtica

Els alumnes de Biologia de 2n de Batxillerat han anat a ESCI-UPF per realitzar un Taller de Bioinformàtica. Aquest taller vol acostar els estudiants a la bioinformàtica, mostrant de forma pràctica eines bioinformàtiques molt bàsiques i la seva aplicació en diferents problemes biològics.

S’han pogut moure al llarg del genoma humà, veient-hi els gens i les regions reguladores; han visualitzat l’estructura del gen GRIN2A, relacionat amb diferents neuropaties, i han vist com una sola mutació d’aquest gen pot ser la causa de discapacitat intel·lectual i/o epilèpsia, mentre que moltes altres mutacions d’aquest mateix gen no provoquen cap patologia i són habituals en la població.

Per finalitzar un petit debat de l’aplicació de la bioinformàtica en el coneixement de les ciències biomèdiques actuals i les possibles perspectives de futur, en particular en la medicina personalitzada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>