Venus el planeta més calent. T’atreveixes a conèixer-ho?

 

La primera persona que va descobrir Venus va ser Galileo Galilei. L’any 1961 va ser la primera vegada que van enviar una sonda a Venus, i també va ser la primera sonda espacial enviada a un altre planeta. Malauradament, van perdre el senyal abans que arrabassi al planeta. Però van tornar a enviar una sonda espacial no tripulada i ho van aconseguir,  va ser la Sonda Venera3  l’1 de març de 1966.

Venus és el planeta més calent del Sistema Solar i és el segon planeta més proper al Sol. La seva òrbita és de 225 dies (tarda 225 dies a donar la volta sencera al Sol). És una mica més gran que la Lluna, no té oceans, és de roca volcànica, té sempre la mateixa temperatura a la nit i al dia i pot arribar a estar a 460 graus de temperatura. La seva atmosfera es compon principalment per diòxid de carboni i una mica de nitrogen. Venus és el planeta més brillant del nostre cel, i a vegades, es pot veure a simple vista si saps on mirar. És el planeta més brillant del sistema solar.

El nom Venus ve d’una deessa romana principalment de l’amor, la bellesa i la fertilitat. Era una deessa dolça i brillant i per on trepitjava sortia vida. Per això, a Venus li van posar aquest nom perquè és brillant i diuen que és el planeta de l’amor.

https://soundcloud.com/user-664733984/venus-grabacio/s-0fUmx

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>