Una distribució de proximitat [cas Bon Preu]

En motiu de la finalització del curs d’Economia d’Empresa, els alumnes que cursen aquesta assignatura van tenir l’oportunitat de participar en una masterclass al supermercat Bonpreu del carrer Sicília de la mà de Manel Prat, Cap de Comunicació i Màrqueting de l’empresa.

Actualment, l’empresa està formada per 6.400 treballadors, i és una de les primeres empreses generadores d’ocupació estable a Catalunya. Un 98% de la plantilla té contracte indefinit, i un 70% dels empleats són dones.

Manel Prat ens va explicar en què consistia la feina que fa el Departament de màrqueting i comunicació de l’empresa. Essencialment s’ocupa de comunicar què fa l’empresa a través de la publicitat. En aquest sentit, ens va comentar que l’empresa no es partidària  d’una publicitat agressiva, creu més en una publicitat informativa. I quant a mitjà publicitari de masses usen especialment la ràdio.

També ens va ensenyar que en les promocions, com per exemple, la de 50% la 2a unitat, tot estava molt especificat: el preu inicial, el descompte en aquesta segona unitat, quant costava la segona unitat i a quin preu surt la unitat de producte. Això era una mostra de la seva política de transparència i claredat davant el client.

Manel Prat va posar un èmfasi especial en el producte fresc: l’empresa potencia el producte fresc i de proximitat. Per ells és vital tenir aquest tipus de producte de qualitat, que arribi en el menor temps possible del mar o la granja a les seves botigues. En la cartelleria d’aquests productes trobem informació sobre les qualitats que aporten al nostre organisme o dades sobre quina és l’estació ideal per comprar-los. A banda, aposten també per un ampli assortit que satisfaci les necessitats de la diversitat de la clientela. Un dels puntals clau de l’empresa és precisament l’atenció al client.

Des d’aquí, volem donar les gràcies per les explicacions tan clares i enriquidores que ens van fer, i que ens van permetre veure a la realitat els coneixements treballats a classe.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>