MERCURI, EL PLANETA MÉS VELOÇ AL CEL

Mercuri és el planeta més proper al Sol i es diu així perquè és el cos celest que es mou més ràpid al cel i per això va rebre el nom del missatger dels déus en la mitologia grega. El símbol que el correspon, és una mena de cercle amb banyes i a sota una ratlla amb una altra línia que el creua. Aquí en teniu una imatge:El seu període de translació (el que triga a fer una volta al Sol) és de 88 dies, igual que el seu període de rotació (el que triga a fer una volta sobre si mateix). Per tant des del punt de vista del Sol sempre es veu la mateixa cara. Això fa que hi hagi una cara de Mercuri que sempre és de dia i l’altra faç sempre és de nit.

 

Mercuri té un cos rocós com el de la Terra, és el planeta més petit del sistema solar perquè té un radi equatorial de només 2.439,7 km (és tres cops més petit que el de la Terra).  Mercuri està compost d’un 70% de material metàl·lic i d’un 30% de silicats. Té una atmosfera molt dèbil  que quasi no es pot distingir del buit.  

 

Mercuri no és el planeta més calorós del sistema solar, perquè aquest lloc l’ocupa Venus. Mercuri té unes temperatures molt extremes: quan és de nit fa molt  fred (-173ºC) i quan és de dia fa moltíssima calor (426ºC).

 

La mida de Mercuri en aquesta maqueta seria la mateixa que una entrada d’USB.

MERCURI USB

Àudio Mercuri: https://soundcloud.com/user-694664511/mercuri-el-planeta-mes-veloc-al-cel/s-lMeNw

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>