Mart. El planeta roig!!!

Que és mart…

És una petita terra però lenta com un caragol. El científic Christian Huygens en l’any 1659 va descobrir una estranya característica del planeta vermell, un volcà en escut d’aproximadament 1.000.000 km quadrats. En el seu cim hi ha una mena de calderes diferenciades. Aquell descobriment va ser conegut com a Syrtis Major.

Els científics han fet molts estudis i proves i han arribat a la conclusió de què és probable que Mart sigui un planeta habitable, estudis recents de la “NASA” han confirmat que Mart té atmosfera encara que molt diferent de la de la Terra i el gel que tenia s’ha descongelat, per tant, potser hi ha aigua líquida.

Mart té un fet molt sorprenent, que és més brillant que 100 focus.

El nom del planeta mart prové d’un déu que va viure durant la seva infància a la muntanya Olimp amb els titans. Una de les curiositats d’aquesta és que mesura 21 km i diuen que és un volcà, en canvi, l’Everest, la muntanya més alta del planeta, mesura 8,8 km.

https://soundcloud.com/bgastalv/naturals/s-2NZt7

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>