Les coves de l’Espluga de Francolí, una porta oberta al passat

El dia 12 de març l’alumnat de 1r d’ESO ha visitat les coves de l’Espluga de Francolí.

Les activitats realitzades han servit com a punt i final del projecte sobre la vida a la prehistòria, que hem estat desenvolupant durant 3 setmanes.

Per això, ens hem endinsat en la Cova de la Font Major que amb els seus 3.590 m. de llargada és una de les més grans d’ Europa. Aquestes galeries, excavades per un riu subterrani, van començar a habitar-se fa 120.000 anys, en el Paleolític (Neandertals i Homo Sapiens) i s’han continuat utilitzant fins a la Guerra Civil Espanyola.

Per comprendre com vivien els grups humans de l’etapa neolítica hem passejat per la reconstrucció d’un petit poblat, al costat del Francolí, amb mostres de 3 o 4 cabanes fetes amb fang i branques.

També hem realitzat un taller d’arqueologia per comprendre, de manera pràctica, com s’excava en un jaciment: hem localitzat restes, hem après a analitzar-les i classificar-les, hem provat de reconstruir una peça de ceràmica a partir de petits fragments, etc.

Ha estat tota una experiència!

Podeu veure més imatges clicant aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>