La història de Saturn

DADES HISTÒRIQUES

Aquest planeta el van descobrir els grecs, el van anomenar Planeta Cronos en honor al déu del temps, els Romans també li van posar un nom de déu. De mica en mica s’han anat descobrint més coses d’aquest planeta.

DESCRIPCIÓ CIENTÍFICA

Aquest planeta és el que està entre Júpiter i Urà, És el segon planeta més gran del Sistema Solar. És conegut pel seu peculiar anell d’asteroides. Encara que estigui bastant allunyat del Sol les seves temperatures són bastant altes. Està format per diferents gasos com ara hidrogen, heli, etc.

MITOLOGIA

Els primers a descobrir aquest planeta van ser els Grecs que li van atorgar el planeta al déu Cronos (déu del temps) i els romans li van posar el nom definitiu: “Saturn”(déu de l’agricultura). En desaparèixer els romans i els grecs, Galileu el va observar per primera vegada amb un telescopi.

ANÈCDOTES I CURIOSITATS

Aquest planeta és un dels planetes més carismàtics del sistema solar a causa de l’impressionant anell d’asteroides que l’envolta. Saturn triga 10.832,327 dies terrestres en fer una volta completa al Sol. Les seves temperatures són bastant altes, encara que, la distància fins al Sol és bastant llarga. El setembre de l’any passat la NASA va enviar una sonda a explorar el Sistema Solar, quan ja estava fent el viatge de tornada, en passar per Saturn la sonda es va desintegrar.

UBICACIÓ

Aquest planeta està entre Júpiter i Urà a 9,5 UA del Sol.

 

https://soundcloud.com/user-822864253/saturn

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>