Ganimedes. La pròxima Terra?

Ganimedes és el satèl·lit més gran de Júpiter i del Sistema Solar. El seu diàmetre és 5.268 km i supera el de Mercuri (encara que té la meitat de la seva massa) i el de Plutó. És tan gran, que si en lloc d’orbitar al voltant de Júpiter, ho fes al voltant del Sol, el classificaríem com a planeta.

Encara que l’home no hagi trepitjat Ganimedes han enviat sondes que han anat explorant i recaptant informació. Aquesta ens indica que és poc probable que hi hagi vida perquè les seves temperatures són molt altes, la seva atmosfera té poca quantitat d’oxigen i la seva superfície és rocosa i de gel.

Ganimedes es troba a 1070 milions de km de Júpiter i el seu ordre dins el sistema de llunes del planeta és el setè. Per fer una volta sencera al voltant del gegant gasós necessita aproximadament uns 7 dies. També és l’únic satèl·lit del sistema solar que té una magnetosfera pròpia.

Segons la mitologia grega,Ganimedes va ser un jove heroi del llinatge reial de Troia i descendent de Dàrdan, que va ser el fundador de la ciutat de Dardània, antecessora de la mítica ciutat de Troia.

https://soundcloud.com/alex-blasco-nel-lo/ganimedes-i-calixte

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>