Exposició de retrats amb la tècnica del clarobscur

Des de l’assignatura de dibuix hem realitzat un autoretrat a partir d’una foto en blanc i negre.

Els materials utilitzats han sigut paper de ceba i rotrings.

Es tracta de representar de la forma més fidel un autoretrat de la cara i que tothom pogués identificar-lo, amb la tècnica de la línea i el clarobscur.

 

El procediment ha sigut el següent: Omplir el full de ceba amb línies amb una separació de 3mm entre cadascuna. Aprofitant la transparència del paper de ceba superposat sobre la foto, s’ha anat repassant cada línia amb el rotring canviant-ne el gruix depenent de la zona a repassar, ja que si és una zona fosca s’ha de fer una línia més gruixuda i si pel contrari és més clara s’ha de repassar de manera més fina, i així successivament.

Des de l’assignatura de Tecnologia, aprofitant el dibuix fet a la classe de visual i plàstica i amb la idea de fer una petita exposició d’aquests dibuixos, hem elaborat uns marcs per poder penjar els autoretrats.

El disseny del marc és totalment lliure i es tracta de representar la personalitat, gustos, aficions, etc., en un disseny que identifiqui cada alumne personalment.

Els materials utilitzats han sigut el cartró, goma eva i temperes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>