Experiència ApS: Acompanyant i aprenent de les persones grans [3r ESO]

Aquesta setmana us volem informar de la tercera de les nostres ApS. Es tracta d’“Acompanyament a la gent gran” en l’àmbit d’Intercanvi Intergeneracional. Durant les 10 hores de dedicació fora de l’horari lectiu, l’alumnat participant ha anat a la Residència d’avis Francesc Darder a conviure amb la gent gran. L’experiència ha estat molt enriquidora i gratificant. Han conversat amb els avis i àvies i els han preparat activitats (jocs, concursos…).

Com podeu veure a les seves valoracions, ha estat una activitat que els ha omplert de satisfacció. Han expressat la seva experiència amb aquestes paraules:

Júlia Castel i Júlia Mateos

“Cada Dimecres, al sortir de l’institut, pensàvem que anàvem a fer una bona obra per a la gent gran. Aniríem a una residència a fer-los companyia i a distreure’ls, perquè se’ls passes més de pressa la tarda. I així per exemple, quan era carnestoltes vam fer una activitat que consistia en crear una persona amb cartolina, cada avi/a feia una part del cos «un feia les sabates, un altre la samarreta… És una experiència molt gratificant i ens hagués agradat que haguessin sigut més hores.”

Nora Pardo
“Durant 10 hores, els dimecres, vaig estar col·laborant amb unes quantes companyes més de l’institut a la residència Darder. Allà vam estar ajudant i cuidant les persones grans. Des d’un principi, per a mi era una feina més per a l’institut, però a mesura que anaven passant les hores, anar allà cada dimecres ja no era una feina més, era voluntat pròpia, és a dir que en poc temps es va crear un vincle amb les persones gran molt maco i agradable!
Ha sigut una experiència molt maca, que recomanaria a molta gent, i que jo mateixa la repetiria!

Sankalpa
“És una experiència única perquè aprens a fer companyia als avis, si no saps com fer-ho, que era el meu cas. Aquesta ApS és divertida i, alhora, cada dia aprens coses noves de la gent gran. El millor consell que puc donar perquè et tinguin confiança és ser pacient i anar a poc a poc. Va molt bé si es amb jocs, com per exemple fent que si l’avi o àvia guanya han de dir un secret…”

Clàudia López
“Els primers dies no sabia com tractar els avis, però a mesura que avançaven els dies vaig anar millorant i establint una bona relació. Hi havia alguns dies que no estava contenta a l’escola, però després, quan arribava a la residència, els avis m’alegraven el dia. Amb ells m’ho passava molt bé.”

Sara Medrano i Joana Codina
“Al principi pensava que 10 hores serien massa, però en poc temps ens vam trobar com a casa. Ens vam sentir molt afortunades de poder tenir l’oportunitat que confiessin amb nosaltres i entre totes i tots vam crear molts bons records.”

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>