Descobrim l’economia social i solidària. Cooperatives del barri

Aquest mes de febrer a la matèria d’emprenedoria hem realitzat una activitat de descoberta del món empresarial i cooperatiu, visitant a tres projectes cooperatius del Barri.

En aquesta ocasió hem comptat amb la col·laboració de  Carlos de l’Ateneu cooperatiu de Barcelona-COOPOLIS, a qui agraïm la seva tasca. Desprès d’una dinàmica de posada en comú sobre les diferències entre l’economia convencional i economia solidària hem sortit cap al carrer independència a visitar el centre de treball de la cooperativa Diomcoop. Aquest projecte cooperatiu del nostre barri té com a objectiu facilitar la integració social i econòmica de persones migrades. A través de diferents línies de negoci, busca que persones migrades a la nostra ciutat puguin regularitzar les seves condicions de vida. Us animem a descobrir la seva web

Després hem visitat l’ ESPAI 210 al carrer Padilla. Un casal de barri, equipament municipal, al servei de les entitats i associacions del barri de Sagrada Família. Aquí hem descobert què és una cooperativa de consum i com s’organitzen les famílies per autoabastir-se del que necessitem per la seva alimentació i les seves llars. Ens ho ha explicat Mireia de la cooperativa de consum el Guaret.

Per finalitzar la nostra visita de descoberta de projectes cooperatius al barri hem anat a la Llibreria La Canibal, al carrer Nàpols. Aquest espai cooperatiu té com a voluntat transformar i millorar la societat i per això ofereix llibres i propostes culturals que fomenten el pensament crític des d’un punt de vist feminista i de defensa del medi ambient. Tenen una acurada selecció de llibres de diferents temàtiques i organitzen activitats al barri.

Totes aquestes iniciatives han generat molta curiositat i ens serviran per seguir aprenent i descobrint l’economia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>