“Talk to me”: parlem de les nostres històries en anglès

El programa “Talk to me” és un projecte de col·laboració entre l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci d’Educació la ciutat, en el qual per primer cop hi ha participat el nostre institut.

Aquesta iniciativa té com a objectiu ajudar a millorar la competència oral dels alumnes en llengua anglesa. La finalitat exposada s’assoleix gràcies a l’estada d’un professor al centre durant sis mesos per fer classes exclusivament d’speaking. En aquesta edició comptem amb la presència de l’Omar Gulchin, amb llarga experiència docent aquí i als Estats Units, qui promou l’ús de l’anglès tant en els espais formals [aules] com informals del centre amb l’alumnat i el professorat.

Des de novembre del 2016, l’Omar ha treballat amb tots els alumnes del centre en trobades de grups reduïts [6 a 8 alumnes] d’una hora amb una periodicitat d’unes tres setmanes. L’objectiu d’aquestes sessions és aplicar les estructures lingüístiques i el vocabulari que s’aprèn a l’aula i traslladar-lo a situacions comunicatives reals. Per tant esdevenen un espai d’experimentació i llibertat, tot afavorint que l’alumnat se senti còmode immers en un ambient anglòfon. Per això el procés d’assoliment competencial permet la improvisació i l’error, entesos ambdós aspectes com a eines de millora.  De fet en acabar la lectura de l’article  podeu veure una mostra de distintes actuacions que s’han dut a terme.

L’alumnat valora de manera positiva aquesta experiència i en molts casos se senten més estimulats a l’hora de participar en les classes ordinàries de llengua anglesa.

La coordinació d’aquest projecte l’ha comandada l’Àmbit de Llengües estrangeres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>