Exposició “Víctor Català [Caterina Albert]: itinerari vital, intel·lectual i literari”

L’Àmbit de Llengües i literatures i la Coordinació lingüística del centre ha programat per aquest mes de febrer l’exposició “Víctor Català [Caterina Albert]: itinerari vital, intel·lectual i literari”, la qual podeu gaudir al passadís de les aules de Batxillerat [5a planta del centre].

L’any 2016 fou l’any dedicat a aquesta gran escriptora empordanesa, perquè es commemoraven els 50 anys de la seva mort.

Caterina Albert i Paradís, coneguda pel seu nom de ploma Víctor Català [1869-1966], fou poeta, narradora, novel·lista i autora teatral. Reconeguda una de les veus més representatives i cabdals de la Literatura catalana va haver d’adoptar un pseudònim masculí, per tal de poder formar part del panorama literari i desenvolupar la seva obra amb més llibertat. El 1905 es consagra com a escriptora amb la novel·la Solitud, una de les obres més reixides de la literatura europea modernista.

Aquesta exposició ha estat produïda per la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones i recorre la vida i obra de l’autora, així com explica tots els impediments amb els quals es va haver d’enfrontar pel fet de ser dona.

Del muntatge de la mostra se n’ha encarregat el grup d’atenció preferent de les llengües catalana i castellana de 4t d’ESO, que amb il·lusió us la presenten i conviden tota la comunitat educativa a gaudir-la.

L’exposició consta de 5 plafons en format roll-up i fa un recorregut per la vida i obra de l’artista des de les influències familiars i els primers passos com a escriptora, fins als darrers homenatges que se li van retre en vida, passant per la gènesi de les seves principals obres i la repercussió que van tenir en el món literari o la reivindicació de la seva figura en la postguerra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>