2n curs CF GM GADD, VISITA VIRTUAL  Barcelona Supercomputing Center.

Dins el marc del Projecte Vida Professional de Barcelona activa l’alumnat del segon curs del CF de GM de Gestió Administrativa i Digital ha pogut gaudir de la visita virtual al centre nacional de supercomputació Barcelona Supercomputing Center.
Mare Nostrum  és el nom genèric que utilitza BSC per referir-se a les diferents actualitzacions del supercomputador més emblemàtic i potent d’Espanya,  i que ocupa llocs destacats al rànquing internacional de supercomputador amb un rendiment pic de 13.7 Petaflops.
El Departament d’Operacions de l’BSC, com a responsable de Mare Nostrum  s’encarrega de la seva disponibilitat, seguretat i rendiment. Una tasca important d’aquest equip és donar suport als científics per a l’ús de MareNostrum, així com ajudar-los a millorar les seves aplicacions per obtenir els millors resultats d’investigació, dels diferents projectes. S’ inclouen àrees d’investigació que van des de la predicció del canvi climàtic fins a la biomecànica o l’anàlisi de Big Data.
El nostre agraïment per  fer possible transportar-nos amb aquesta visita des de les aules del nostre institut a l’interior d’una antiga capella, ja dessacralitzada, construïda a principis del segle XX al Campus Nord de la Universitat Politècnica de Catalunya, on a  l’interior d’un cub de vidre de 9x18x5 metres construït amb més de 19 tones de vidre i 26 de ferro es troba aquest  supercomputador que ocupa una superfície de 180 metres quadrats.