L’INSTITUT JOAN AMIGÓ PLANTA CARA A LA FAM

L’INSTITUT JOAN AMIGÓ PLANTA CARA A LA FAM

Coordinadora Pedagògica

Institut Joan Amigó

 

Una de les línies d’actuació del nostre centre que considerem més important és l’educació en valors del nostre alumnat. 

Al llarg de l’ESO i especialment dins de la tutoria, treballem habilitats i actituds que ajudin als alumnes a raonar, motivar-se i esforçar-se per actuar de forma coherent i autònoma essent ciutadans responsables. Com a individus que formen part de la societat han d’aprendre a relacionar-se i contribuir, en la mesura de les seves possibilitats, en el benestar dels seus membres. Amb la col·laboració inestimable de Mans Unides hem dut a terme unes xerrades i tallers per conèixer de primera mà les necessitats, desigualtats o injustícies socials que hi ha al món i reconèixer la part de culpa que nosaltres hi puguem tenir.  Una vegada feta la diagnosi cal pensar què podem fer per canviar-ho. Els petits canvis són poderosos.

Les ponents ens han transmès de manera molt didàctica “la feminització de pobresa” – com les mancances afecten més directament a les dones -, “el desafiament de la fam” – el desigual accés als aliments, les injustícies provocades per la riquesa,  l’ambició, la política de cada país- i “l’experiència al Marroc” –les actuacions que s’hi duen a terme-.  La setmana dedicada a aquest tema es completa amb una exposició de material informatiu,  la participació al concurs de relats i l’elaboració d’un clipmetratge sobre el consum i malbaratament d’aliments per treballar les competències socials i la digital alhora que el sentit de la iniciativa i l’esperit emprenedor. Agraïm sincerament la professionalitat de les col·laboradores amb Mans Unides que han compartit les seves experiències amb tot el centre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>