El Festival Tarraco Viva fa reviure la cultura i la llengua llatina

Els alumnes de 4t d’ESO de l’institut Joan Amigó de l’Espluga de Francolí van viatjar a l’antiga Tarraco per tal de participar en una de les activitats escolars proposades pel Festival Tarraco Viva.

L’activitat “UN MATÍ A L’ANTIGA ROMA. Fes un viatge al passat” anava dirigida a l’alumnat de primària i secundària. En aquesta activitat els alumnes van poder veure amb els seus propis ulls coses tan bàsiques de la vida diària dels romans com per exemple, com eren les seves cases (les dels romans rics i les dels romans pobres); què eren les comunes ; com aprenien els nens i quines assignatures s’estudiaven, quins materials utilitzaven per a l’estudi, quin eren els càstigs que s’imposaven, etc.

Els nostres alumnes també van participar activament en l’activitat simulant un casament i van poder experimentar els papers respectius de magistrat, núvia i dames d’honor de la núvia. Viure com era el passat romà i experimentar-ho en primera persona, va fer veure a l’alumnat amb més claredat els costums romans valorant molt positivament l’activitat donat que no és fàcil trobar experiències dramatitzades adequades al nivell exigit.

Laia Remolà
Professora de Llatí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>