TV3 Obre les portes a l’Institut Joan Amigó

Núria Ribes Novau
Professora de Llengua
Per què ens arriba una notícia i no una altra? Qui les selecciona? Què són els mitjans de comunicació? A aquestes i altres preguntes que ens havíem fet a classe de llengua tot l’alumnat de primer d’ESO, els hi vam poder trobar resposta gràcies a la visita que amb el centre va fer a les instal·lacions de TV3, situades a Sant Joan Despí. La guia que ens va atendre ens va explicar que els quatre edificis principals ocupen 35.000m2 . En el primer edifici en el que entràrem ens va permetre trepitjar el plató dels programes que actualment estan en graella com el Telenotícies, el FAQS o l’Està passant. Vam descobrir el magatzem on guarden i reutilitzen tots els decorats com el dels Super3, vam entrar a la realització i gestió dels programes on hi ha un munt de monitors i cadascun te la seva funció. Ens van explicar que hi ha moltes professions lligades als mitjans de comunicació a més dels periodistes com la de regidor, que s’encarrega de distribuir les imatges i dona les ordres finals perquè tot arribi en condicions a les nostres llars. Els altres edificis contenien les unitats mòbils a punt per sortir en el moment que arribava la necessitat de cobrir una noticia que acabava de passar, la redacció i la zona de vestuari i maquillatge.
En aquell moment de la visita es gravava el programa de cuina amb la Gessamí Caramés, una cuinera molt divertida i experta en pastissos i dolços que ens va delectar amb l’elaboració d’uns flamets per llepar-se els dits. Ens van saludar la Raquel Sans, conductora dels informatiu, o l’Helena Garcia Melero i el Lluís Marquina, conductors del programa de tarda Tot es mou. Però, sens dubte, el més simpàtic de tots va ser el Tomàs Molina, conegut meteoròleg, que va accedir a fer-se una foto amb tots nosaltres per posar el punt final a la nostra visita.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>