INS Joan Amigó participa per tercera vegada en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Miquel Valls
Professor de C.Experimentals

Aquesta setmana hi ha hagut un miler d’accions a tot Europa per donar a conèixer les estratègies que utilitzen les institucions i associacions per a reduir els residus, des de tallers de cuina d’aprofitament, evitar caure en els productes d’un sol ús o pensar en donar una segona vida a la roba o objectes que ja no ens agraden. La sensibilització va en la direcció que “el millor residu és el que no es genera”.
A l’institut ho veiem clar i hem aportat el nostre granet de sorra conscienciant-nos per cuidar i protegir, tant com puguem ,el nostre planeta. Un any més, el nostre institut, ha participat en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, amb l’objectiu constant d’anar reduint la producció de residus al nostre centre.
Les activitats han estat diverses: exposició de cartells informatius sobre la necessitat de la reducció de residus amb l’estratègia de les 3R, un concurs de reutilització d’envasos elaborant un portallapis a Educació Visual i Plàstica, un taller de confecció d’un Boc and Rol a les classes de tutoria per la reducció del paper d’alumini, l’eliminació dels gots de plàstic a la cafetera de la sala de professors substituïts per tasses de ceràmica personalitzades i el clàssic mercat d’intercanvi, amb una participació menor que altres anys, però satisfactòria pels seus participants, que van poder marxar amb diversitat d’objectes als que van a donar una segona oportunitat.
Al centre, ja es recicla tot el paper que generem, però busquem la reducció dels plàstics i envasos, amb iniciatives com la que s’ha encetat en la nostra cantina, de retorn de les bosses dels snacks o patates, així millorarem la gestió dels residus i creem consciència mediambiental als nostres alumnes. Us convidem a prendre la iniciativa. Entre tots podem millorar la nostra qualitat de vida i deixar un planeta millor als nostres fills i filles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>