Departament de Francès

El Departament de francès promou diferents projectes per tal que els i les alumnes de la matèria progressin en l’adquisició i consolidació del seu aprenentatge. Aquestes activitats són un factor motivacional idoni de cara a l’assoliment d’una òptima comprensió i expressió de la llengua francesa.

Enguany, han tingut especial rellevància dues sortides: per una banda, hem anat a veure l’obra El misàntrop de Molière, reversionada per la franja d’edat que aquí ens ocupa i, d’altra banda, em realitzat un viatge de tres dies que ens ha permès endinsar-nos dins les muralles de Carcassonne, conèixer la ciutat rosa de Toulouse i visitar el parc temàtic de la ciutat de l’espai. A més, dintre de les activitats realitzades a l’aula destaquen el concurs de còmic, les exposicions amb diferents formats visuals sobre els continguts de la matèria i les versions de cançons fetes amb l’enginy dels alumnes de la matèria.

Sortida per gaudir de l’obra teatral El misantrop escrita per Molière.

Per facilitar la comprensió de la mateixa i actualitzar-la, la companyia de teatre fa una adaptació del guió. L’obra la realitzen un 70 % en francès i un 30 % en català. L’obra ens parla sobre els defectes i afectes humans i la contrareitat i descontent de l’autor envers el gènere humà i la societat del moment, tot detallat a través de la caracterització dels diferents personatges. Es fa amè i divertit donat que els actors i actrius interaccionen amb el públic, els alumnes, convidant-los en algun moment a sortir a escena. Tant abans com després de la representació, es treballen diferents continguts a l’aula i fins i tot els alumnes de quart van memoritzar i escenificar una petita part del guió. Cada any s’escull una obra diferent perquè els alumnes repeteixin el gaudi del gènere tot diversificant l’estil.

Viatge a França

Cada any el departament de francès organitza un viatge a França per tal que els alumnes puguin practicar l’idioma i tinguin contacte directe amb la cultura i gent d’aquest país. En aquesta ocasió hem fet una ruta que anava de Carcassonne a Toulouse, fins arribar a la Ciutat de l’Espai. La Ciutat de l’Espai és un parc temàtic centrat en la investigació espacial. Vam veure reproduccions de diverses llançadores com els coets Arianne i una reproducció de l’estació espaical russa Mir. També vam assitir a dues projeccions al planetari i al cinema en tres dimensions. Per Toulouse van tenir un moment per adreçar-se a la gent del carrer i posar a prova la seva entonació, pronunciació, varietat de vocabulari, … i simpatia! Els alumnes estaven il·lusionats en tenir aquesta experiència i van fer una bona immersió lingüística. Els hi costa donar el primer pas en quant a la pronunciació però val a dir que aquest viatge ha estat una gran empenta tot passant-ho increïblement bé. Viatjar és tenir noves experiències mentres aprenem.