DIADA DE SANT JORDI 2021

Sant Jordi, la festa del llibre i de la rosa, és un dia molt especial per nosaltres. Per celebrar-lo vam organitzar un concurs literari.
Les noies i nois de 1r d’ESO van escriure un conte. L’activitat va consistir en triar l’inici i el final d’una història… Llegeix més»

Concurs Odissea 2021

Un any més, els alumnes de l’Institut Gelida de Gelida de les matèries de Llatí han participat al Concurs Odissea de Cultura Clàssica, que enguany tenia com a temàtica les malalties, la salut i la medicina a Grècia i Roma (no sabem per què s’ha triat aquest tema enguany).

Els alumnes de quart d’ESO i primer de batxillerat de Llatí del nostre centre van enfrontar-se a grans enigmes, sense por a emmalaltir i amb moltes ganes de contagiar-se del fervor pel món grecoromà. Aquesta flama va apagar-se molt aviat a quart, però les nostres gladiadores de primer de batxillerat van romandre fermes fins la jornada final. L’equip Aristofàniques, format per Salma Dine, Safa El Kabouri, Paola Moreno i María Padilla, es va quedar a només quatre respostes de poder accedir a la final autonòmica, però va ser el millor equip del centre i, sobretot, va insuflar vida a l’esperit clàssic del nostre institut.

Des d’aquí volem felicitar a l’equip Femina Sapiens de l’Institut Moianès de Moià (a Catalunya som molt originals -o redundants- amb els noms dels instituts), que va guanyar la final autonòmica, celebrada el passat 15 d’abril i a l’equip Livio Andrónico de l’Institut Juan del Enzina de Lleó, que va guanyar a la final estatal celebrada la tarda del 22 d’abril.

Tornarem. Mentrestant, llegiu, llegiu molt, i quant més clàssics llegiu, millor, viureu milers d’anys.

 

Valete lectores!