ADS 1r 2a. 3r Premi al Guanyador en la FLL Lleida

3, 2, 1… First Lego League!

Aquesta cantarella que ja ens és familiar és la que donà inici a la First Lego League Lleida, que es va celebrar el dissabte, 29 de febrer, a la Universitat de Lleida.

L’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida organitza des de ja fa nou anys la fase local d’aquesta coneguda competició de robòtica i de resolució de reptes científics. En el seu blog firstlegoleague.udl.cat hi podreu consultar l’històric d’aquesta competició en les terres lleidatanes i fer-vos una idea de la implicació i el recorregut que hi han tingut els diversos equips que hi han representat el nostre institut.

El dia de la competició sempre és especial i, enguany, els ADS 1r 2a i tots els qui els hi van acompanyar van aconseguir que també ho fos.

La participació de l’equip ADS 1r 2a va tenir diversos moments clau:

09:40 h Primera ronda de robot. Amb un inici molt accidentat es va convertir en una primera bona ronda, que situava l’equip en segona posició amb 295 punts.

10:00 h Entrevista amb Lleida Televisió. Enguany la competició va ser retransmesa en directe per Lleida Televisió, alternant la retransmissió de les rondes de robot amb entrevistes als organitzadors de l’acte i els equips participants. Per a l’entrevista es demanava que se seleccionés dos dels membres de l’equip. En el següent vídeo hi podreu trobar l’entrevista que van fer a la Jana i l’Edna (01:08:44)

Lleida Televisió FLL (29.02.20) Part 1

10:50 h Segona ronda de robot. Segona oportunitat per a comprovar l’eficàcia del disseny del robot i la programació feta. En aquesta ocasió, l’equip ADS, de la mà de la Núria i la Ileana, va aconseguir 330 punts, amb millors sensacions i més control que en la primera ronda, però amb l’espineta de saber que la intenció era aconseguir una puntuació més alta.

11:15 h Presentació del projecte d’innovació. Estructurada en tres parts diferents, es tracta d’una mitja hora en què els alumnes han d’exposar els trets principals del projecte d’innovació que han ideat per resoldre el repte que planteja l’organització (5 minuts), explicar el disseny del robot que presenten a la competició i l’estratègia que han optat per seguir per resoldre les missions plantejades (5 minuts) i compartir amb el jurat com han treballat els valors First Lego League (5 minuts). Cada una d’aquestes parts es completa responent a les preguntes del jurat i resolent la prova d’equip.

Per a resoldre el repte d’enguany, City Shaper, els ADS 1r 2a presentaven un projecte d’innovació consistent en la millora de l’aïllament d’edificis d’Artesa de Segre a partir de la reutilització i tractament de residus molt presents en l’entorn proper, com són els catèters d’inseminació i les serradures barrejades amb presència de PVC. Tot el projecte es va desenvolupar a partir de l’aplicació de la metodologia Design Thinking i es fonamenta en els conceptes d’economia circular, sostenibilitat i proximitat.

Aquest és el vídeo de llançament que va fer la First Lego League del repte City Shaper.

La presentació dels ADS 1r 2a va córrer a càrrec de la Maria, la Ileana, el Sergi, l’Edna, la Carla, la Paulina, la Jana, la Núria, la Laia i la Berta. Tots ells, òbviament, van estar acompanyats al llarg de tota la jornada per la resta d’integrants de l’equip: l’Àlex, en Miros, la Giulia, l’Ariadna, la Gemma, l’Aina i en Noé.

Després de veure i viure la presentació que van fer del projecte, el robot i el treball de valors, tots els assistents coincidiren en fer-ne una valoració molt positiva, ja que es va tractar d’una presentació molt ben estructurada i pensada, de contingut clar, amb ritme, aplicant diverses habilitats i competències, amb sentit de l’humor i amb més tranquil·litat de la que es podria esperar per la tensió que la situació sol generar.

12:45 h Tercera i darrera ronda de robot. Per segon cop, la Maria i la Laia van provar de dur a terme amb èxit les diverses sortides plantejades. Amb l’experiència de la primera ronda i amb les bones sensacions de la presentació del projecte d’innovació, aquest cop les ordres al robot i les seves reaccions van fluir molt millor, arribant als 370 punts.

Amb la sensació de que es pot extreure més rendiment del robot, però molt contents amb la seva participació, els ADS 1r 2a tancaven la seva actuació en la First Lego League Lleida d’enguany.

Com ja ve sent tradicional, la jornada de competició arriba a la seva clausura amb el lliurament de medalles per a tots els participants i dels diversos premis prevists. En aquesta edició, i donat l’elevat nombre de participants, va ser impossible encabir tots els membres dels equips i acompanyants en l’auditori de l’edifici del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la UdL. Per aquest motiu, us deixem a continuació el vídeo enregistrat de la transmissió que en va fer Lleida Televisió.

En el minut 23:26, aproximadament, hi podreu veure el lliurament de medalles als deu participants dels ADS i l’entrenador, Jordi Trilla. Cal tenir present que en el moment del lliurament, la Montse Miralles, també entrenadora dels ADS, no va poder entrar-hi donat que només es permetia l’entrada a un màxim de 10 joves i 1 entrenador.

Aproximadament, en el moment 1:26:48 hi podreu veure el lliurament dels premis al Guanyador. L’equip dels ADS 1r 2a, després de competir de manera brillant i tancar una excel·lent participació, es va endur el 3r Premi al Guanyador Diputació de Lleida. Aquest premi dona accés a la Gran Final First Lego League Espanya que tindrà lloc a Santa Cruz de Tenerife els dies 28 i 29 de març de 2020.

Lleida Televisió FLL Lliurament Premis (part 4)

Per acabar, us deixem un enllaç a algunes de les fotos que vam poder fer ahir durant la jornada FLL Lleida.

Àlbum fotos FLL Lleida 2020

 

1 comentari

  1. Montse

    Tot aquest seguiment no hagués estat possible sense la Cristina. No surt a les fotografies, però està en totes, radera la càmera, documentant i compartint a les xarxes perquè aquells que segueixen l’equip, puguin estar informats. La seva tasca és brillant.
    Els entrenadors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>