“Retrats del Mercadal” un film realitzat per l’Itinerari Artístic de 4t d’ESO

La plaça del Mercadal es troba al barri de Sant Andreu, igual que el nostre institut, i se’ns va plantejar la idea de retratar als botiguers de la plaça. Pensant que aquest espai és centenari, i la majoria de botiguers porten tota la seva vida a la plaça, volíem saber més sobre les seves històries. Fa 4 anys es van iniciar les obres del nou mercat, i això ha afectat a tots els comerços de la plaça.

La majoria de negocis són familiars, i també són punt de trobada per les persones del barri.

Hem volgut fer aquest documental per visibilitzar la feina i la resistència d’aquests comerciants.

En la planificació, vam visitar la plaça, les primeres impressions dels botiguers quan van rebre el projecte, ens van sorprendre per la implicació i il·lusió que van mostrar. També, durant tot aquest procés hem observat l’amabilitat de les persones, la familiaritat dels comerços amb els clients, de les històries de vida, les relacions que hi ha més enllà de la compra, l’honradesa dels petits comerciants, els personatges curiosos…

També ens vam adonar que havíem de ser ràpids filmant un documental, perquè els fets passen i has d’estar sempre previnguda.

Del rodatge ens quedem sobretot amb la mirada dels retratats, com a través de la mirada es pot veure la seva personalitat i sentir les seves emocions. Aquests també eren els moments de màxima concentració del grup.

Hem après a recolzar-nos entre tots, a cooperar, a ser pacients, a estar en silenci, a donar importància a aturar-se, parlar amb el grup per tornar a pensar les coses i després continuar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>