2a Cursa d’orientació Solidària

Què és la solidaritat?
Què és l’Organització Save the Children?
Què és la Cursa d’Orientació Solidària de l’Institut Joan Coromines?

Què és la solidaritat?

La solidaritat és un sentiment de pertinença a un mateix conjunt que fa paleses les obligacions entre els seus membres, sobretot pel que fa a l’ajuda mútua. El que ajuda se sent responsable de l’altre i de la seva situació.

S’acostuma a associar la solidaritat amb un valor que mou les persones a intentar compensar les injustícies socials afavorint els més pobres. Es canalitza sobretot a través de les accions de voluntariat i de les ONG.

Què és l’Organització Save the Children?

Save the Children és una ONG (Organització No Governamental) que atén nens i nenes pobres, marginats i vulnerables i a les seves famílies en més de 120 nacions. Els seus programes arriben als infants i als que treballen per salvar i millorar les seves vides, incloent pares, cuidadors, membres de la comunitat i membres d’organitzacions col·laboradores.

Save the Children ajuda a salvar vides de nens, protegint-los de l’explotació i donant-los suport en l’accés a l’educació i la salut.

Què és la Cursa d’Orientació Solidària de l’Institut Joan Coromines?

És una activitat que proposa l’Institut i que coincideix amb la XI campanya “Kilòmetres de solidaritat” proposada per l’Organització Save the Children. Cadascú de nosaltres pot aportar la quantitat de 2€ i contribuir a ajudar als nens i nenes de Mali, que és a qui va destinada aquest any la recaptació de diners. L’Institut farà pública la xifra recollida i lliurarà els diners a l’ONG Save the children.

Els alumnes rebran un diploma acreditatiu de la seva aportació solidària a més a més d’un esmorzar el dia de la cursa.

+ informació de l’activitat de Save The Children a Mali