Enrotlla’t de bon rotllo

L’Ajuntament de Pineda de Mar presenta l’exposició “Enrotlla’t de bon rotllo”, un material dissenyat íntegrament per joves i per als joves.

Des de les Regidories de Joventut i Salut es van plantejar editar un material que donés peu a debatre sobre aspectes de la sexualitat en els joves. Tenien clar que havia de ser molt visual i directe i de seguida van pensar que els mateixos joves fossin els creadors i els actors del material. Així, van proposar a un grup d’usuaris de l’Espai Jove si els volien ajudar, i durant quatre tardes i amb el suport dels educadors de l’equipament, la tècnica de prevenció i promoció i un agent de salut, es van estar reunint per crear aquest material. Ells van decidir quins havien de ser els aspectes a tractar a l’exposició i surten a les imatges, punt que creuen que captarà l’atenció dels altres joves del municipi.

Els punts que l’exposició recull són els següents:

  • Les relacions de dependència emocional: La manca d’autoestima a vegades fa que fem coses que no volem perquè un altre ens insisteix. Relacions que s’estableixen sense un patró d’igualtat i que sovint es basen en la idea de l’amor romàntic.
  • L’amor romàntic: Aquest ideal genera per si mateix relacions poc igualitàries. Si jo busco la meva mitja taronja és perquè no sóc completa sense l’altra persona. El cinema i la televisió sempre han transmès aquest patró creant sobretot noies poc empoderades a fer valdre la seva decisió, el seu parer i la seva autonomia.
  • L’assetjament: Aquest punt havia de sortir inevitablement en una generació que es relaciona a través del mòbil. Aquest tema està molt relacionat amb els anteriors doncs té l’arrel en una percepció de superioritat d’un cap a l’altre, en definitiva, una relació desigual.
  • Els mites: Falses creences que tenen els joves sobre aspectes de la seva sexualitat. La mida del penis, l’edat per començar, l’homosexualitat…. Ells han triat aquests però n’hi ha d’altres que distorsionen molt les relacions afectives i sexuals entre ells.
  • Parlar de sexe amb els pares: Ells creien que els mateixos joves tenen recança a parlar d’aquests temes amb els seus pares i volien naturalitzar el tema i animar a parlar-ne.

+ info

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>