El llibre del gener

Anochece en los parques, d’Ángela Armero

Editorial Penguin Random House Grupo Editorial, Novembre 2016, 248 pàgines, ISBN: 9788490436530

Aquesta és la segona novel·la en solitari d’aquesta escriptora i guionista, que ha estat guanyadora del Premi Jaén de Narrativa Juvenil 2016. Armero explica la història de Laura, una jove que ha de superar la mort del seu germà, l’aïllament, la tristor i l’assetjament escolar. Amb qui més parla és amb Javier, el millor amic del seu germà, i el seu refugi és la biblioteca. Els llibres són la seva millor compañía, i a través d’ells arribarà a Alexei, un noi que coneix a la biblioteca i que amaga un secret que no s’atreveix a compartir amb ella.

Armero tracta temes universals, que beuen dels clàssics de la novel.la juvenil i recuperen el conflicte humà.

“Encerrada (cap. 1)

A veces, lo más difícil en esta vida es respirar. Pienso en eso siempre que se me acelera el corazón y creo que voy a morir. Inhalo, despacio, sintiendo cómo el aire entra en mis pulmones y atraviesa el diafragma hasta llegar al estómago. Cuanto más se adentra en mi cuerpo, mejor me siento, como si con la corriente los miedos se fueran desplazando mágicamente al lugar del que surgieron.

Pero no siempre funciona, porque a veces el miedo continúa a pesar de mis esfuerzos.”

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>