Diada de lectura en veu alta de Pineda

Avui 26 d’abril s’ha celebrat la Diada de lectura en veu alta de Pineda, en què han participat, ja sigui recitant poemes o enviant vídeos, tots els instituts i escoles del municipi. Aquesta activitat s’engloba dins del Pla Lector i s’ha celebrat a l’Auditori de Pineda de Mar. L’acte ha estat amenitzat pel presentador Gerard Borrell, que ha fet participar nombrosos alumnes en divertits jocs de màgia.

L’alumnat ha llegit poemes de Josep Palau i Fabre per commemorar el centenari del seu naixement i cada escola o institut ha acompanyat de manera diferent el poema, ja sigui a través d’imatges, vídeos o música.

En el cas del nostre institut, el recitat ha estat acompanyat de dues làmines que han interpretat a través del llenguatge pictòric, tan important per a Palau i Fabre, el contingut dels dos poemes i que han estat pintades per una de les alumnes que recitava, l’ Andrea Casanueva. L’ Andrea, de 3r d’ESO i la Itziar Calatayud, de 1r, han recitat el poema “El meu primer amor”, de Teoria dels colors. La seva interpretació ha copsat l’interès del públic amb la vehemència del seu recitat, i el color vermell ha escortat la seva posada en escena. En Jordi De Maya, també de 1r d’ESO, ha recitat de memòria el poema “Balada”. Aquests dos poemes dels nostres alumnes tenen en comú el tema amorós que, per a Palau i Fabre, “ho és tot”.

Agraïm als nostres alumnes el seu esforç i implicació en la preparació d’aquests poemes, però també agraïm al Pla lector de Pineda  iniciatives com aquestes, que ajuden a cohesionar els diferents centres i que, en aquest cas, mostren el bon nivell de la lectura en veu alta d’aquest municipi.

20170426_143521 (2)

BALADA

La noia que em roba el son
tenia ulls negres, ben negres.
A l’hora que el sol es pon
encara es feien més negres.

La noia que em roba el cor
té les mans blanques, ben blanques.
Tot en mi es tornava d’or
si em tocava amb les mans blanques.

La noia que m’ho ha pres tot
du un secret a les entranyes.
Per això vetllo la son
i medito llunes blanques.

20170426_104703 (1)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>