Pla personalitzat d’estiu 3r d’ESO

Benvolgudes famílies,

Des de l’equip docent de tercer d’ESO us fem una sèrie de propostes i recomanacions d’activitats per aquest estiu amb l’objectiu de mantenir i reforçar les competències bàsiques com ara la lectura o el raonament matemàtic, i per consolidar hàbits personals de treball i d’iniciativa personal.

RECURSOS GENERALS DIGITALS D’INTERNET

RECURSOS DE L’ÀMBIT MATEMÀTIC

RECURSOS DE L’ÀMBIT LINGÜÍSTIC

 • Llengua catalana:
 1. http://blocs.xarxanet.org/xarxadelectura/enllacos-de-literatura-catalana/ és un espai de trobada entre ectors i lectores en català amb propostes de lectura  adreçades a ’alumnat d’entre 12 i 16 anys (opció “Boi”).
 2. http://www.edu365.cat/eso/catala/index.html?page=1  Aquí hi trobareu tota una sèrie de recursos onine mot variats per treballar de manera interactiva diferents aspectes de llengua (comprensió lectora, gramàtica, ortografia, lèxic…)  i iteratura catalanes. Trieu els que més us convinguin.
 • Llengua castellana:

Lectura del libro Mi familia y otros animales de Gerald Durrell (relacionada con la primera lectura del curso: Calla, Cándida, calla). En esta web puede descargarse o leerse en línea:

https://www.holaebook.com/book/gerald-durrell-mi-familia-y-otros-animales.html

 • Llengua anglesa:

•     https://agendaweb.org/ per trobar exercicis en general.

•     http://learnenglishteens.britishcouncil.org/skills per practicar les diferents habilitats de llengua anglesa. Clica en el skill (reading, writing, listening, speaking) que vulguis practicar i selecciona el nivell A2 o B1.

•     https://en.islcollective.com/video-lessons/ varietat de videos per practicar vocabulari i gramàtica de diferents nivells i temàtica amb preguntes de comprensió autocorrectives.

•     http://www.eastoftheweb.com/short-stories/ per potenciar la lectura amb short stories, textos curts per potenciar la lectura y la comprensió lectora. Dividit en diferents categories i es poden descarregar.

 • Llengua francesa:
 1. https://www.epointdufle.net/ aquí hi trobareu mots exercicis per practicar totes les competències. Mireu sempre de seleccionar els exercicis de nivell A1.
 2.  http://www.edu365.cat/eso/frances/index.htm en aquesta pàgina trobareu un munt de recursos onine per treballar totes les competències.
 3. https://apprendre.tv5monde.com/fr/exercices/a1-debutant, aquí hi trobareu exercicis mot variats i dinàmics en el que podreu treballar la comprensió escrita, la gramàtica i el lèxic a partir de comprensions orals.

RECURSOS ÀMBIT CIENTIFICOTECNOLÒGIC

Física i Química:

 1. FIQ GENERAL: http://www.edu365.cat/eso/fq/index.html. Recursos molt interessants sobre temes de ciència.
 2. FIQ (Teoria + exercicis i problemes amb solució + autoavaluació): http://www.edu365.cat/eso/bio_geo/problemes/index.htm (1r cicle). Per repassar conceptes bàsics.
 3. CANAL DE YouTube “AtomicAnna”: https://www.youtube.com/channel/UC3xb4KNEQIbr0jiMYb-I1XgUna manera una mica més amena per repassar els conceptes bàsics.

Biologia  i Geologia:

TECNOLOGIA

 • Fem repàs dels engranatges :

http://www.xtec.cat/~ccapell/engranatges/

 • Com funciona un motor de 4 temps :

https://www.youtube.com/watch?v=0UqjPtXxcPw

 • Pot ser resistent una estructura lleugera ?

http://www.edu365.cat/eso/tecnologia/estructures/index.html

– Recursos Àmbit Ciències Socials

– Per reforçar els continguts treballats en el transcurs de l’assignatura, pots visualitzar aquests documental de la sèrie “La historia de Europa”. Fes un resum dels següent capítol:

   • Capítol 5  “La colonización” (50 minuts)

https://www.youtube.com/watch?v=gqHtU2_8v_k

O pots veure aquest documental del S XVII  hispànic i fer el resum:

https://www.rtve.es/alacarta/videos/memoria-de-espana/memoria-espana-decadencia-imperio/3278803/

 • També podem gaudir del cinema amb algunes d’aquestes pel·lícules:
 • “Shakespeare in love” (1998). James Madden. Temps del’Anglaterra del S XVII.
 • “ 1492. La Conquista del paraíso“ (1992). Ridley Scott.  Temps dels descobriments geogràfics.
 • “Alatriste” (2006). Agustín Díaz Yanes. Sobre l’Imperi dels Àustries.
 • Aquest estiu, si les circumstàncies ho permeten, pots aprofitar per fer turisme cultural, i veuràs que el nostre patrimoni és força extens. Tenim conjunts històrics de l’Edat Moderna de gran valor artístic d’estil renaixentista o  barroc. Per exemple podries realitzar visites turístiques, als palaus reials com el Palau de Versalles a París (França), al Museu del Prado a Madrid, a Roma o altres ciutats italianes, etc., entre d’altres. En molts casos, ofereixen interessants visites virtuals per apropar-se a elles.

RECURSOS EN FORMAT PAPER

Recomanem els quaderns de matemàtiques de l’editorial Nadal que són econòmics, concrets i permeten repassar els objectius competencials bàsics de cada nivell de la ESO.

Des de l’àmbit de les ciències experimentals es donarà un dossier a tots aquells que necessitin reforçar les competències de la matèria.

De català castellà recomanem els quaderns “Prepara 4t d’ESO” de “TEXT. La Galera”. Estan pensats per consolidar i repassar els continguts treballats durant tercer i per encarar els continguts de llengua del curs següent.

Totes les tasques realitzades es presentaran al professor de l’àmbit o matèria determinada i serviran per a reforçar les competències del curs que heu realitzat i ajudar-vos a superar aquelles que encara no heu superat.

El professor de l’àmbit corresponent tindrà en compte la vostra feina en el primer trimestre del curs 2020-2021.

Bon estiu .

Descanseu i treballeu . Hi ha temps per a tot.

EQUIP DOCENT DE 3R