Curs 2020-2021. 3r Trimestre

Pla d'Organització per al Curs 2020-21
L'alumnat haurà de portar complimentada i signada la declaració responsable el primer dia que es presenti a l'institut i lliurar-la al tutor/a.
Declaració responsable per a les famílies d'alumnes d'educació secundària obligatòria, batxillerat i cicles formatius (alumnes menors de 18 anys). 

• Departament d'Interior. Generalitat de Catalunya.Certificats autoresponsables de desplaçament. Crisi sanitària COVID-19.

Si necessiteu informació contacteu amb nosaltres mitjançant un missatge a l’adreça de correu a8046657@xtec.cat. Si hi feu constar les vostres dades (nom, cognoms i un telèfon) ens posarem en contacte amb vosaltres tan aviat com sigui possible, fent servir el correu electrònic o bé telefònicament.

Informació sobre l’institut:

  1. Una mica d’història
  2. Itineraris dels estudis
  3. Projecte de centre

 


Visita als col·lectors solars de la Residència Blume

L’alumnat de 3r d’ESO de l’institut Joaquim Blume, a principis del mes de març, va realitzar una visita als col·lectors solars de la residència. Es tracta d’una activitat que es porta a terme dins de l’àrea de geografia. Els aprenentatges de l’alumnat es recullen en… Llegeix més»

Amb la nostra mirada

El dia 8 de març de 2021, amb l’exposició de quaranta citacions de dones il·lustres de tots els temps i d’arreu del món, triades per l’alumnat a la classe de Llengua Castellana, podem “veure” la seva percepció del món a través dels seus ulls. Els… Llegeix més»

Biblioteca lila

Enguany, el nostre centre escolar ha estrenat la Biblioteca lila. De moment, és un petit espai que hem creat amb material comprat gràcies al pressupost concedit pel “Pacto de estado contra la violencia de género”. Hem adquirit diversos exemplars de llibres i pel·lícules, en castellà… Llegeix més»

8 de març. Fem-nos visibles!

L’alumnat de 4t d’ESO A i B, des de l’àrea de llengua catalana i literatura catalana ha elaborat un mural per tal de commemorar el dia internacional de les dones.
En aquest mural hi ha penjades les fotos, acompanyades d’una petita biografia, de dones que han… Llegeix més»

8 de març de 2021

A l’Institut Joaquim Blume impulsem la commemoració del Dia Internacional de les dones amb activitats per visibilitzar i conscienciar l’alumnat i la comunitat educativa sobre els drets de les dones, i us convidem a reflexionar i a actuar per empoderar les noies i dones a… Llegeix més»

Xerrada del Servei d’Orientació d’Àmbit Comunitari (SOAC)

Des del Servei d’Orientació d’Àmbit Comunitari (SOAC), dijous 25 de febrer, la Sra. Verònica Bello va realitzar, acompanyada de la Tècnica d’Integració Social (TIS) del centre, la Sra. Cristina Sánchez, una xerrada-presentació d’aquest servei a l’alumnat de 4t d’ESO.
L’alumnat del centre, prèviament, havia emplenat el… Llegeix més»

Competències bàsiques 2021

Els dies 17 i 18 de febrer de 2021 i, per desena vegada, es porten a terme les proves d’avaluació de competències bàsiques. Són unes proves en què s’avalua la competència lingüística (en llengua catalana, castellana i anglesa), la matemàtica i la cientificotecnològica que l’alumnat… Llegeix més»

Setmana cultural i Carnestoltes

La setmana del 8 al 12 de febrer, com ja és tradició al nostre centre escolar, se celebra la Setmana Cultural que es clou amb la celebració del Carnestoltes.
Enguany, a causa de confinaments grupals, algunes activitats s’han hagut d’ajornar i d’altres que s’han pogut fer… Llegeix més»

Audiència Jove 2021

Des de l’ajuntament d’Esplugues, un curs escolar més, s’ha presentat el programa “Audiència Jove” adreçat a l’alumnat de 4t d’ESO. El tema triat per a l’edició d’enguany és el racisme i la xenofòbia.
Durant el curs escolar, es porten a terme una sèrie de trobades al… Llegeix més»

Celebració del Nadal

L’última setmana lectiva del mes de desembre, la comunitat educativa de l’institut es prepara per celebrar el Nadal. Enguany, la celebració serà diferent; però des de l’institut, com ja és tradició, un dels últims dies lectius fem una celebració col·lectiva.
A la 3a. planta de l’edifici,… Llegeix més»

Sortida d’orientació

El passat 17 de novembre, l’alumnat de primer i segon curs del cicle formatiu d’Ensenyament i Animació Socioesportiva va participar, des del Mòdul Professional 6: “Activitats d’oci i temps lliure”, en les activitats de marxa nòrdica i d’orientació que es van portar a terme a… Llegeix més»

Jornades esportives del CFGS

Dijous 17 de desembre, l’alumnat de primer i segon curs del cicle formatiu d’Ensenyament i Animació Socioesportiva ha competit en diferents esports. S’han barrejat els integrants dels equips per tal de cohesionar tots dos grups. Els participants han practicat bàsquet, voleibol, handbol i finalment han… Llegeix més»

Concurs “Talent Show” del CFGS

Dimecres 16 de desembre, l’alumnat de segon curs del cicle formatiu d’Ensenyament i Animació Socioesportiva ha preparat, des del Mòdul Professional 9: “Jocs i Activitats d’animació turística”, una sèrie d’activitats per tal de mostrar-les als companys i al professorat.
Aquest alumnat ha organitzat una jornada lúdica… Llegeix més»

Pla de formació del professorat

El professorat de l’institut Joaquim Blume participa en el Pla de formació que organitza el Servei Educatiu del Baix Llobregat.
Des de fa quatre cursos escolars, un percentatge elevat de professorat del claustre participa en la Xarxa de Competències Bàsiques. A final de curs, l’alumnat que… Llegeix més»

La Marató 2020

El passat divendres, 4 de desembre, la classe de 4t B vam tenir una xerrada telemàtica molt interessant amb el Marc Andreu, un infermer que treballa a la Vall d’Hebron.
Ens va explicar en profunditat diferents aspectes sobre la Covid-19 o SARS-CoV-2, com per exemple: l’afectació… Llegeix més»