Projecte Internacional

El nostre centre aposta decididament per obrir canals de col·laboració internacional amb diferents països, principalment de l’àmbit d’influència Europea a través dels projectes Erasmus+ i eTwinning.

L’objectiu és enriquir la formació del nostre alumnat amb experiències reals de comunicació i interacció en llengües estrangeres i donar l’oportunitat de viure una experiència en primera persona, visitant ciutats, pobles, escoles, instituts, indrets i llars amb diferent cultura o creences del nostre món.

“Viatjar i conèixer món és una manera de créixer que sempre podrem realitzar al llarg de la nostra vida.”
“La vida és un viatge…qui viatja viu dues vegades”

Erasmus+

és un programa de la Unió Europea per educació, formació, joventut i esport que finança projectes d’intercanvi que contingui algun dels objectius citats en el seu pla de desenvolupament i probablement una de les poques eines que actualment encara desenvolupa la idea de una Unió Europea entre el nostre jovent. Els objectius d’aquest programa són:

  • L’assoliment de competències i capacitats rellevants i d’alt nivell.
  • La inclusió social i, en especial, la diversitat, la igualtat, la no discriminació i la no segregació.
  • El foment de pedagogies obertes i innovadores, en l’era digital; i l’educació participativa, amb les TIC com a motor de canvi sistèmic.
  • La professionalització de la docència: millora de la formació inicial i continuada.
  • La millora dels instruments per al reconeixement de competències i qualificacions .
  • La inversió educativa sostenible, rendible i eficient.

Erasmus+ i el seu complement eTwinning són programes estratègics de millora educativa, amb impacte positiu en tot el sistema.

El nostre centre té actualment cinc projectes d’intercanvi aprovats i en desenvolupament, en el següent mapa podeu veure la ubicació dels nostres socis.

Eurobot 3.0

Start / End: 01-09-2019 / 31-08-2021  Project Reference: 2019-1-FR01-KA229-062628

El projecte participat per al nostre soci a Salbris (Orleans-França), una petita població dels camps francesos, tracta de combinar l’aprenentatge de la llengua i de la tecnologia de la ma. Els nostres companys de Salbris estudien alhora castellà i robòtica guiats pels professors Serge Legendre i Laurent Naudin.

L’alumnat de 3r del Collège Gaston Jollet i els nostre alumnat de 4t d’ESO (35 places per any) de l’optativa de tecnologia desenvolupen cooperativament  un robot controlat remotament per a l’extinció de les flames en un recorregut planificat.

El projecte desenvolupat en dues fases, comporta un primer viatge de tot l’alumat de l’optativa a Salbris al primer trimestre, per a concursar amb el millor desenvolupament del primer prototip i en el darrer trimestre acollim al nostre soci a Cerdanyola per tal de fer la cloenda del projecte del curs amb un desenvolupament més avançat.

Si voleu conèixer més coses del projecte i veure allò que hem fet, us convidem a visitar la pàgina del projecte.

Beyond the language through the projects

Start / End: 31-12-2019 / 30-12-2021  Project Reference: 2019-1-ES01-KA101-063550

El projecte és destinat a la formació de professorat en l’àmbit de la metodologia CLIL (Integrated Content Learning in Foreign Language) i PBL (project-based learning) tractant d’aprofundir en el coneixement de les llengües estrangeres de forma transversal en diferents matèries, on el professorat amb el nivell i acreditació corresponent imparteix part de la matèria utilitzant una llengua estrangera. Sorgí a partir de la inclusió del nostre centre en el programa GEP (Grup Experimental Plurilingüe).

La formació del professorat es pot realitzar en diversos organismes o universitats d’arreu d’Europa o bé mitjançant estades en centres d’arreu d’Europa que treballen en aquestes metodologies o amb experiències o interessos comuns.

Internet of Things for Future

Start / End:01-09-2020 / 31-08-2022  Project Reference: 2020-1-ES01-KA229-082866

El projecte Internet of Things for Future, el primer coordinat per l’institut Banús, pretén reforçar l’ensenyament de la informàtica i la programació al batxillerat tecnològic tot fomentar el talent de l’alumnat en aquest àmbit per tal impulsar les carreres en l’àmbit de les enginyeries i les ciències aplicades per tal de situar en un futur Europa en el lideratge mundial en aquest àmbit. Els dispositius IoT (Internet of Things) connecten sensors i dispositius a la xarxa de forma que permeten la monitorització remota i instantània d’esdeveniment, clima o contaminació, això ha de permetre un desenvolupament més sostenible i prendre major consciència de l’empremta ecològica de la nostra societat. L’alumnat formant equips internacionals haurà de desenvolupar al llarg del curs els seus projectes i exposar-los conjuntament en una conferència internacional que portarà a tots els socis a Dublin en la primera edició i a Barcelona en la seva darrera edició. Els socis d’aquest projecte són l’escola Coláiste Choilm de la població de Swords, molt propera a Dublin i l’escola Biskupske Gymnazium de Brno a la República Txeca.

Si voleu conèixer més coses del projecte i veure allò que hem fet, us convidem a visitar la pàgina del projecte.

Non Toxic Lifestyle

Start / End:01-10-2020 / 30-09-2022  Project Reference: 2020-1-PL01-KA229-081393_2

Al projecte Non Toxic Life, els alumnes desenvoluparan una guia de bons hàbits per tal que la nostra vida diària sigui més saludable, cosa que es pot aconseguir reduint la presència i ingesta de les substàncies tòxiques que tenen un impacte negatiu en el nostre cos i poden ser la causa de nombroses malalties. Es potencia la creació d’hàbits nutricionals saludables, així com l’ús de productes de neteja naturals, tant a la llar com en la cura personal i donant més espai a la nostra vida als esports i a l’activitat física. Aquest projecte, liderat pel departament d’educació física, durà alumnes de 4t de l’ESO i 1r de batxillerat a Polònia, Turquia, Itàlia i Eslovàquia.

Si voleu conèixer més coses del projecte i veure allò que hem fet, us convidem a visitar la pàgina del projecte.

Our Future in our Hands

Start / End: 31-06-2020 / ??  Project Reference:  2019-3-PL01-KA105-077888

Projecte coordinat pel nostre soci polonès de Txórzow, permetrà a deu alumnes de batxillerat retornar-los la visita que ens feren al novembre de 2019, on ens van poder exposar les particularitats del seu centre, regió i país a més de compartir nombroses activitats i vetllades. Aquí podeu veure el que vàrem fer i el que en pensàren al marxar.

Aquest projecte ERASMUS+ presentat per l’Institut Banús de Cerdanyola del Vallès i la FUNDACJA EUROPEJSKI INSTYTUT OUTSOURCINGU ha obtingut  una subvenció de 9600 € dels fons de la Unió Europea per a les despeses del viatge i l’estada que realitzaran un grup de 10 alumnes de batxillerat a la localitat de Txórzow i a la muntanya de Brenna per a realitzar una estada de cinc dies amb els seus companys  de l‘Institut IV M. Curie de Txórzow

El projecte anomenat pretén treballar sobre la importància d’ampliar els horitzons professionals de l’alumnat  des del respecte i el coneixement de les diferents cultures i sensibilitats, desenvolupant les competències necessàries per a realitzar un treball en un equip internacional i pluridisciplinar.

Els alumnes polonesos en la seva estada a Cerdanyola van tenir la possibilitat de gaudir de múltiples visites a la ciutat, a les seves festes local de Sant Martí  i a llocs emblemàtics de Cerdanyola tal com, el sincrotró, el MAC, un assaig dels castellers i unes lliçons de tir amb arc amb tiradors olímpics, a més de la corresponent recepció per part l’alcalde.

En tornar al seu centre després dels dies de visita, varen fer una festa per posar en comú el seu viatge, aquí teniu algunes de les imatges d’aquesta festa-exposició.

Si voleu conèixer més coses del projecte i veure allò que hem fet, us convidem a visitar la pàgina del projecte.


Malgrat que tots els viatges i intercanvis estan aturats per la situació actual de la pandèmia, l’institut continua portant a terme de forma telemàtica els projectes ja endegats: Eurobot en la seva segona edició amb alumnat de 4t de l’ESO de tecnologia amb (França); Our Future in our Hands amb la Fundacja Europejski Instytut Outsourcingu de Tchórzów (Silèsia-Polònia) per alumnat de batxillerat i un darrer projecte de formació del professorat a l’estranger en metodologies d’aprenentatge de projectes i de llengües estrangeres.

és un plataforma digital que acull tots els centres d’Europa i del seu àmbit d’influència, on centres i professors poden comunicar-se, compartir, col·laborar i desenvolupar projectes mitjançant una plataforma digital segura, formant part d’una de les comunitats més grans d’aprenentatge del món. Està cofinançada per l’Erasmus +, el programa de la Unió Europea d’Educació, Formació, Joventut i Esport.

Els projectes eTwinning ens han permès compartir experiències, vídeos, cançons, contes i costums amb diferents països, ja sigui de forma escrita o bé mitjançant videoconferències o xarxes socials segures. En el següent mapa us mostrem alguns dels socis i projectes en els que hem pogut participar.

Al següent enllaç podeu veure alguns dels vídeos que el nostre estimat professor de música i precursor del projectes eTwinning, Alexis Albelda, va dur a terme amb els seus alumnes en el marc dels projectes eTwinning.

Los proyectos Eramus+ estan cofinanciados por el programa Erasmus+ de la Unión Europea. El contenido de esta publicación es responsabilidad exclusiva de l’institut Banús  y ni la Comisión Europea, ni el Servicio Español para la Internacionalización de la Educación (SEPIE) son responsables del uso que pueda hacerse de la información aquí difundida.