Sortida virtual Marenostrum

Sortida virtual Barcelona Supercomputing Center – Marenostrum
Dia 19 de febrer, 11:30h

El passat divendres 19 de febrer, els alumnes de 1er del CFGM de Gestió Administrativa, van fer una visita virtual al supercomputador Marenostrum 4, el superordinador més potent d’Espanya, el 4rt a Europa i el 37é del món. L’experiència va servir perquè els alumnes coneguin les aplicacions de la supercomputació en diferents àmbits d’investigació i desenvolupament.

El Sr. Oriol Riu, Sitemanager del Marenostrum 4, mitjançant una videoconferència, va explicar als alumnes com gràcies a la supercomputació, s’estan portant a terme investigacions en l’àmbit de la salut, el Big Data, la geofísica, l’astronomia o la meteorologia i el canvi climàtic. Per exemple en els últims anys s’ha utilitzat per preveure tempestes de pols i sorra, per millorar la seguretat dels vols, així com per la predicció de la contaminació atmosfèrica, amb el sistema CALIOPE, o recentment, per la investigació de la vacuna de la COVID-19.

També va explicar als alumnes les característiques de maquinari, així com les diferents renovacions que ha tingut Marenostrum 4. En l’actualitat, ja es treballa per construir el Marenostrum 5, previst per l’estiu d’aquest 2021, amb una potència 17 vegades superior a l’actual Marenostrum 4, arribant als 300 petaflops i amb un cost de més de 100 milions d’euros.

Finalment, va guiar als alumnes per un tour 360º en els quals és possible recórrer les instal·lacions i veure la supercomputadora en primera persona.

Més informació de Marenostrum 4: https://www.bsc.es/marenostrum/marenostrum
Tour virtual: https://www.bsc.es/discover-bsc/visit-our-supercomputer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>