Anem al teatre a veure “La nena dels pardals”

Aquest dimarts, els nens i les nenes de tercer i quart hem marxat a l’Ateneu de Vilassar de Mar a veure…

“LA NENA DELS PARDALS”

Obra guanyadora del Premi de la Crítica 2017 al MILLOR ESPECTACLE PER A PÚBLIC FAMILIAR i també guanyadora del Premi Enderrock de la Crítica 2018 al MILLOR DISC PER A PÚBLIC INFANTIL I FAMILIAR.
Produïda per “Teatre al detall” amb música de “La Tresca i la Verdesca”
En aquests moments l’obra està nominada als premis Butaca en la categoria de Millor Espectacle Familiar.
Si us ha agradat l’obra els podeu votar entrant a www.premisbutaca.cat
Els trobareu a l’apartat de públic familiar.

SINOPSI:

Quan el Gran Timoner ordena exterminar els pardals del país perquè es menges el gra, una nena, la mIng Li, decideix portar-li la contrària i seguir les directrius del seu cor.
Un espectacle poètic i emocionant sobre els petits herois quotidians, sobre el respecte a la vida i la saviesa innata dels nens.

Més que un conte …
Aquesta història està basada en un fet històric real quan, el 1958, Mao Zedong va declarar la guerra als pardals dins un projecte anomenat Gran salt endavant i que pretenia que la Xina es transformés en una primera potència a nivell industrial. Les mancances tecnològiques, de maquinària i d’experiència es suplirien amb la movilització massiva de la mà d’obra, i es pretenia un gran increment en la producció agrícola i la potenciació de la indústria pesada.
El projecte del Gran salt endavant va desenvolupar diverses campanyes, una de les quals va ser la de les Quatre plagues.El govern decretava la total eliminació de quatre espècies que es consideraven letals per a les collites: ratolins, mosques, mosquits i pardals. L’anomenada guerra contra els pardals es jsutificava en el fet que els pardals devoraven el gra emmagatzemat.

Es van publicar càlculs que deien que un pardal podia “devorar” fins a 4,5kg de gra a l’any i que exterminant un milió d’aquests ocells es podrien alimentar 60000 persones més.
La campanya de Mao Zedong va esdevenir un èxit. Però els pardals sobretot s’alimenten d’insectes i les conseqüencies de l’extermini van ser terribles: 3 anys de fortes plagues de llagostes i de cucs que van devorar les collites, aquest període es va anomenar La gran fam de la Xina. Es calcula que van morir entre 30 i 40 milions de xinesos degut a la fam i la misèria.

Clicant la imatge trobareu un petit recull de fotos.

Aquí us deixo dos petites mostres per mirar:

 

3 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>