Jornada “+Mates”

Durant el dia d’avui s’ha portat a terme la jornada de matemàtiques del centre, on tot l’alumnat d’ESO i batxillerat han estat treballant les matemàtiques des de diferents punts. Les jornades contenien:

  • Conferència (BAT i segon cicle d’ESO): Xerrada sobre criptografia i codis secrets. Viatge per la història dels missatges secrets des de l’antiga Grècia fins a la Segona Guerra Mundial. Explicació sobre la màquina ENIGMA ORIGINAL.  A càrrec d’Oscar Font.

   

  • Taller: “Enigma”(BAT i segon cicle d’ESO): Taller sobre els codis secrets. És una prolongació de la conferència on es va portar a la pràctica l’encriptació. A càrrec d’Oscar Font.

    

 

 

 

 

  • Pel·lícula (segon cicle d’ESO): Visualització de la pel·lícula: Imitation game (drama històric de 2014 sobre el criptògraf Alan Turing, figura clau en el desxifrat de la màquina Enigma durant la Segona Guerra Mundial)

 

  • Fotografia matemàtica (ESO): Realització de fotografies matemàtiques per veure les matemàtiques immerses en l’entorn i fomentar la seva creativitat. Amb possibilitat de presentar-se a un concurs de fotografia matemàtica. 

 

  • Cúpula (ESO): Consisteix a aixecar col·lectivament unes cúpules  a partir de bastons Leonardome que s’encavalquen sense que sigui necessari cap classe d’elements d’unió i utilitzant diferents formes geomètriques.

     

  

     

  • Taller: “Les matemàtiques et fan lliure” (primer cicle d’ESO): Taller creat pel departament de matemàtiques basat amb la idea d’escape room i utilitzant la criptografia.  

  

  

  • Plafons exposició de fotografia matemàtica (tot el centre): Exposició matemàtica cedida de l’Abeam a partir del centre de recursos del Berguedà. 

   

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>