“El poder de les paraules” arriba a l’INS Almenar

El proper 30 de gener, l’INS Almenar participarà en la commemmoració escolar del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust. Juntament amb l’INS La Caparrella, l’INS Guindàvols, l’INS Torre Vicens i el suport del Servei Educatiu del Segrià, es farà un acte de record i homenatge a totes aquelles persones que per motiu de la seva raça, religió, discapacitat, idees polítiques o orientació sexual, van ser deportades als camps d’extermini nazis. L’acte serà al Teatre de l’Escorxador de la capital del Segrià.

El 27 de gener de 1945, les tropes soviètiques alliberaven el camp d’Auschwitz – Birkenau i donaven a conèixer al món les barbaritats perpetrades als camps de concentració. Des de llavors, el 27 de gener ha esdevingut una data emblemàtica per no oblidar que va succeir i, sobretot, evitar que mai més es torni a repetir.

Enguany, arreu del món es commemmorarà aquesta data sota el lema “el poder de les paraules”, i a l’acte de Lleida comptarem amb diverses intervencions dels alumnes dels centres participants i també amb la de l’escriptora Dory Sontheimer, autora de “Les set caixes”, on explica com a partir del descobriment d’unes cartes va reconstruir la història de la seva família, que va patir la deportació als camps d’extermini pel seu orígen jueu. Igualment l’acte comptarà amb la presència de diverses entitats que representen persones d’alguns dels col·lectius deportats, com l’Amical Mauthausen, Down Lleida, o Colors de Ponent.

I per cert, ja heu vist quin cartell més xulo tenim per difondre l’acte? Doncs l’ha fet l’Anna Barrabés de 1r de batxillerat. Moltes gràcies, Anna!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>