VISITA AL mNACTEC (Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya)

Roser Reverté Carles (3r D)

El passat dimecres 14 de febrer, els alumnes de tercer d’ESO de l’Institut els Alfacs juntament amb un equip de professors vam visitar el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya. Situat a Terrassa i considerat l’edifici industrial modernista més important de casa nostra. Antigament formava part d’una fàbrica tèxtil amb la utilització de la màquina de vapor com a força principal.

El grup a part de veure el cor de la fàbrica, a la planta soterrani del museu formant la zona amb més història de la nau, també vam poder gaudir de les desenes d’exposicions permanents i experiències dividides en els 11.000 m² d’aquest espai.

El motiu principal d’aquesta sortida era reforçar, però també ampliar el contingut del temari donat a l’assignatura de Tecnologia: Màquines.

Durant l’excursió vam consolidar els coneixements amb la secció nomenada “Enérgeia” creant un recorregut per les diferents fonts d’energia, com a motors de l’activitat humana i la industrialització. Tot seguit vam poder observar algunes de les maquetes de “Lluís Muncunill, arquitectura per a la indústria” una exposició dedicada a la figura de l’arquitecte del vapor Aymerich Amat i Jover. Un altre tema interessant per eixamplar els nostres coneixements va ser la visita a “LHC: Explorant els orígens de l’univers” un espai per apropar el “gran” públic a la física de partícules i l’origen de l’univers.  Altrament, amb la indústria dels  filats no podíem deixar “La fàbrica tèxtil”, mostrant tot el procés de fabricació dels teixits de llana en el context original d’una fàbrica de principis del segle XX.

Finalment també vam poder interactuar dintre de diversos àmbits com el Fotocroma, l’exposició de “El transport” i “L’enigma de l’ordinador” ensenyant-nos la ràpida evolució dels automòbils i els aparells tecnològics, etc.

Així doncs, el que va començar sent una sortida programada per aclarir conceptes, ha acabat sent una font d’informació tot experimentant i implicant més disciplines i, a part, augmentant d’alguna forma la nostra cultura científica.

 

Roser Reverté Carles

3ESO D

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>