MAR PITARCH BRUNET PREMIADA PER LA URV AMB EL SEU TREBALL DE RECERCA EL CLUB SANT JORDI

Carme Cruelles

Mar Pitarch Brunet resulta premiada per la URV amb el premi Gerard Vergés pel seu treball de recerca El club Sant Jordi dirigit per Mamen Garcia. Segons la pròpia autora del treball, l’estudi se centra en la importància de l’entitat cultural juvenil de Sant Carles de la Ràpita de finals dels anys seixanta, anomenada “Club Sant Jordi” i la particularitat d’haver sorgit d’una mentalitat inconformista amb el Règim Franquista tardà.

El club Sant Jordi fou l’inici d’un seguit d’actes reivindicatius de la identitat catalana com foren els recitals de Nova Cançó, la celebració de la Diada de Sant Jordi, Setmanes Culturals i una nova religiositat a l’empara del Concili Vaticà II. Amb aquest objectiu expliquem també quins moviments juvenils hi havia en altres indrets en aquella època (per exemple maig del 68 a França, la primavera de Praga o fins i tot el moviment hippies als Estats Units) i les diferències socials i polítiques de l’Espanya d’aquells anys. A més, el treball recull altres moviments contestataris similars en l’àmbit de les Terres de l’Ebre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>