JOAN-LLUÍS LLUÍS, PREMI SANT JORDI 2017, ENS VISITARÀ A L’INSTITUT ELS ALFACS

Divendres 7 de febrer ens visitarà l’escriptor guanyador del Sant Jordi 2017, Joan-Lluís Lluís. L’argument de la  novel·la Jo soc aquell que va matar Franco gira al voltant d’un personatge que afirma haver matat Franco, Agustí Vilamat, nascut el 1916 en una casa modesta de Solsona. Tot i ser un nen prudent, contemplatiu, perd un ull en un accident absurd. Aviat, gràcies a les revistes infantils que guarda un notari amic de la família, descobreix el gust per la lectura i pels secrets de la llengua, que no l’abandonarà mai. I així, uns anys més tard, baixa a Barcelona a fer de corrector lingüístic, poc abans que esclati la guerra. Una guerra que no s’acaba el 1939, perquè Franco, cedint a les pressions de Hitler, declara la guerra als Aliats i travessa els Pirineus. I la primera acció bèl·lica de l’exèrcit franquista a França és de bombardejar el camp d’Argelers, on ha anat a parar l’Agustí. Què farà aleshores el jove enamorat dels diccionaris?

Emigdi Subirats ens fa aquesta esplèndida crítica a Vilaweb i us adjuntem un enllaç amb els capítols 10 i 11 per tal que feu un tastet de la novel·la. Esteu convidats a vindre també al sopar literari del 6 de febrer a les 21:00 a La taperia de la Ràpita.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>