Biologia i Geologia

Composició:

  • Hermínia Alsina
  • Neus Peris

Presentació:

El seminari de Biologia i Geologia ha mostrat sempre un gran interès per l’entorn i ha intentat participar en tot allò que podria ajudar en el desenvolupament i la maduresa dels seus alumnes, per la qual cosa hem basat les nostres activitats en els àmbits de la salut i el medi ambient.

El seminari organitza activitats fora del centre orientades a cadascun dels nivells i van des de sortides matinals a mercats, depuradores i potabilitzadora o altres llocs d’interès , excursions d’un dia a les Coves de Collbató i Montserrat o La Garrotxa, tallers de sexualitat, assistència a xerrades i conferències, i participa en el desenvolupament del projecte d’aprenentatge –servei de l’hemodonació amb la col·laboració d’altres departaments de l’institut, participa en moltes activitats interdisciplinàries organitzades per altres departaments de l’Institut.

Activitats programades pel Departament:

Activitats 1r d’ESO: Visita al mercat de l’Abaceria, sortida a l’IMAX i Aquarium i visita a les Coves del Salnitre de Collbató i Montserrat.

Activitats 3r d’ESO: Assistència a un taller afectivo-sexual, Projecte d’aprenentatge -servei d’Hemodonació (xerrades de formació i desenvolupament pràctic del projecte a l’institut i al barri) i sortida a la Garrotxa.

Activitats 4t d’ESO: Assistència a la conferència de la setmana de la ciència, xerrada sobre la Marató de TV3, visita a l’exporecerca de la Pedrera i visita a la secció de biologia de Cosmocaixa.

Activitats 1r i 2n Batx: Visita a la potabilitzadora de Sant Joan Despí i depuradora del Prat, visita al microscopi electrònic de la universitat, visita a l’institut municipal de la salut i bianualment assitència a una conferència donada per la policia científica.